Skivrecensioner

V/A The Best Of Ripsaw Records Vol.3

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2013
Speltid: 53.11 min
[rating:4]
recension_thebestofripsawrecordsvol3_cover
Detta är det tredje albumet i serien ”The Best Of Ripsaw Records”, som går på samma linje som dem tidigare volymerna Marti Brom, Billy Hancock, Martha Hull, Bobby Smith med flera.
Sammanlagt är det 20 låtar och två av dessa är tidigare outgivna, en alternativ version av ”Fujiyama Mama” med Martha Hull och ”I Wanna Bop With You” med Tex Rubinowitz & The Bad Boys.
Samtliga låtar sträcker sig från 1978 fram till 2011 och håller minst samma kvalité som tidigare, det är mestadels rockabilly och rock ‘n’ roll låtar men även några blues och country spår finns med.

Några nyheter i detta sammanhang är bandet Switchblade med ursprung från Tex Rubinowitz & The Bad Boys medverkar med en rock ‘n’ roll rökare, Narvel Felts är den andra nyheten som bjuder på en en lugn 50-tals inspirerad låt. Och det finns även ett tredje band som inte återfinns på tidigare volymerna, nämligen Memphis Rockabilly Band, som bandnamnet avslöjar är det en typisk rockabilly låt med lite western swing över sig.

Ges det ut många volymer i en och samma samling med i stort sett samma band kan man tro att man blir mättat till slut, och man tror att en tredje volym ska vara lite sämre, att den innehåller bottenskrapet. Men icke sa nicke, The Best Of Ripsaw Records Vol.3 innehåller absolut inte något bottenskrap, den går i samma linje som tidigare, kvalitén på låtarna är minst hög, och man blir absolut inte mättat. The Best Of Ripsaw Records Vol.3 håller måttet samtidigt är det som om den innehåller fler rock ‘n’ roll/rockabilly låtar än tidigare och jag blev överraskad över att Ripsaw Records har så pass många låtar på lager som gör att samlingarna inte känns tråkiga, uttjatade utan efter varje volym har jag börjat se fram emot nästa volym.

The Best Of Ripsaw Records Vol.3 innehåller ett recept som tilltalar många, rock ‘n’ roll, klassisk rockabilly, lugna 50-talare, country, swing inspirerat, bluegrass… Ja listan kan göras lång. Kort sagt är det roots musik en för varje smak.

Låtlista:

01. Miss Jessie Lee (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
02. I Wanna Bop With You (Tex Rubinowitz & The Bad Boys)
03. Write Me In Care Of The Blues (Marti Brom)
04. Broken Heart (Billy Hancock)
05. Fujiyama Mama (Martha Hull)
06. She Makes Me Rock Too Much (Switchblade)
07. Marie, Marie (Billy Hancock)
08. ‘Til I Say Well Done (The Uptown Rhythm Kings)
09. It’s Summertime (Bobby Smith)
10. Knock-Kneed Nellie (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
11. I Get The Blues When It Rains (Marti Brom)
12. Wood Smoke (Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys)
13. I’m Gonna Have To Send You Back (The Uptown Rhythm Kings)
14. Stay Awhile (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
15. Feelin’ Right Tonight (Tex Rubinowitz)
16. It’s Not The Presents Under My Tree (Narvel Felts)
17. Flyin’ High (Roy Kyle & Nite Life)
18. Lindy Rock (Memphis Rockabilly Band)
19. Great Shakin’ Fever (Billy Hancock)
20. Forbidden Fruit (Marti Brom)

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *