Skivrecensioner

Snakebite – Let’s Rock ‘N’ Roll

By  | 

Skivbolag: Old-Rock Records
Utgiven: 2012
Speltid: 33.10 min
[rating:5]
Snakebite - Let's Rock 'N' Roll
Snakebite är gamla rävar inom rock ‘n’ rollen, första plattan släpptes 2002 och sedan dess har dem släppt ytterligare 7 stycken under namnet Snakebite.
Banduppsättningen har dock förändrats under årens lopp och så även nu. Förra sångaren Anders Emmesjö har bytts ut mot Jörgen Gillstedt från bandet Wreck 48. Även Wilhelm Brusell har försvunnit från uppsättningen.
Med Jörgen på sång och gitarr tar dem tag i Rock ‘N’ Roll Sverige med den nya plattan ”Let’s Rock ‘N’ Roll”.

Detta är Snakebites åttonde platta och är utgiven på det svenska skivbolaget Old-Rock Records.
Till skillnad från förra skivan ”Full Throttle” så känns ”Let’s Rock ‘N’ Roll” tyngre och hårdare på nåt sätt, mer rak på sak utan att ha förlorat sin identitet som ett rock ‘n’ roll band att räkna med.
”Let’s Rock ‘N’ Roll” innehåller 13 låtar var av fem skrivna av Jörgen och Henrik, samt två skrivna av förre bandmedlemmen Stefan Jägermyr och sex covers på bland andra pianomästaren Freddie ”Fingers” Lee, inte helt okänd i detta sammanhanget Crazy Cavan och legenden Roy Orbinson.
Det är en riktig jävla rock ‘n’ roll platta som Snakebite har pusslat ihop i Värmlandsskogarna varvad mellan rå Teddy Boy Rock ‘N’ Roll och mer klassisk rock ‘n’ roll och med ett vilt pianospelande och våldsamma gitarrsolon släpper dem lös rock ‘n’ roll gudens kraft.
Snakebite har alltid levererat hårdnackad rock ‘n’ roll med vild piano och grymma gitarrsolon men det är något med ”Let’s Rock ‘N’ Roll” som gör att deras tidigare skivor bleknar i jämförelsevis, musiken är densamma så dem har inte strulat till det och gjort något som förändrat stilen. Det är antingen Jörgens insats eller är det produktionen? Kanske är det i kombination av tyngre produktion och Jörgens insatser? Skitsamma en riktigt bra skiva är det jag har i ägorna och har inte du skaffat den så hoppas jag att jag har lyckats övertyga dig att skaffa den.
Har jag inte lyckats med det så lär du bli övertygad när du lyssnar på smakprovet nedanför recensionen.

Omslaget… Inget fel på det överhuvudtaget, ett klassiskt motiv på bandet. Innehållet däremot är det lite snålt med, en massa foton från olika spelningar, bandfoton och på jänkare. Inget fel på det men jag är lite små kåt på en fullproppad booklett som jag har nämnt i andra recensioner med texterna, foton och annat skoj.
Men Snakebite sysslar med musik och inte design, så dem slipper undan denna gången men jag hoppas på få se texter eller nåt annat i framtida verk.

Som tidigare skivor med Snakebite är det väldigt sällsynt med låtar som inte faller mig i smaken, därför är det jävligt svårt att plocka ur några riktigt bra låtar, för tillfället är alla riktigt jävla bra.
Så jag nöjer mig med att att hota er, köp plattan eller leva ett liv och ha missat 13 låtar som kanske skulle ha förgyllt ert liv. Höjt festhumöret en smula eller rent av rockat liv i bilen.

Låtlista:
01. Troublemaker Blues
02. Be Bop City
03. What A Girl
04. Spinning Wheels Blues
05. Cast Iron Arm
06. Roamin’
07. Let’s Go Baby
08. Sweet Marie
09. Won’t Bring Me Down
10. Let’s Rock ‘N’ Roll
11. My Little Sister Got A Motorbike
12. Wild Fire
13. Payback Boogie

Smakprov:

Hemsida: www.snakebiterock.com
Facebook: https://www.facebook.com/snakebiterocknroll
Myspace: https://myspace.com/snakebiteteddyboy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *