Skivrecensioner

Texabilly Rockets – 20 Years Rollin’ Down The Track

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2013
Speltid: 34.44 min
[rating:4.5]
recension_texabillyrockets-20 YearsRollinDownTheTrack_cover
För 20 år sedan bildades Texabilly Rockets, ett energiskt rockabilly kvartett i Lissabon, Portugal och har under åren skapat sig ett namn inom scenen, 2013 firade dem 20 år gav ut albumet ”20 Years Rollin’ Down The Track” som är i runda slängar deras åttonde skiva + ett ex antal samlingsalbum.

Med albumet ”20 Years Rollin’ Down The Track” levererar Texabilly Rockets 14 var av 13 är nya låtar skrivna av bandmedlemmarna själva. Låtarna varvas med varm och energisk Rockabilly som är en del av deras signum med autentisk Rockabilly (Honey Let’s Go, Cry & Shame) och Country (56 Days).
Några av låtarna får en skjuts av ett svinhärlig munspel (Let’s Bop och Bop Cat Bop) samt får låten ”La Chica Stroll” en 60-tals rock ‘n’ roll känsla med hjälp av ett saxofon som höjer upplevelsen.

”20 Years Rollin’ Down The Track” är ett riktigt bra album att fira sitt 20 års jubileum med, från första låten ”Flying High & Hit The Sky” till sista låten ”Bop Cat Bop” som är en akustisk version på en tidigare utgiven låt sitter jag och myser och riktigt njuter av att få lyssna och framförallt recensera ett album och ett band som ”20 Years Rollin’ Down The Track” och Texabilly Rockets.

Låtlista:
01. Flying High and Hit the Sky
02. I’m Runnin’
03. Wild Nights
04. Better Lonely
05. La Chica Stroll
06. 56 Days
07. Cry and Shame
08. Let’s Bop!
09. Gotta Love You Baby
10. I Found My Place
11. Your Heart in My Garbage Can
12. Honey Let’s Go
13. Hot Rod Race 13
14. Bop Cat Bop

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *