Skivrecensioner

The Hatchbacks Rockabilly Trio – Fix It With Glue

By  | 

Utgiven: 2010
Speltid: 23.26
[rating:4]
recension_thehatchbacksrockabillytrio-fixitwithglue_cover
The Hatchbacks Rockabilly Trio kommer från Sundsvall, genom åren har de avverkat spelning efter spelning och fått uppmärksamhet från lokala tidningar. Men det verkar som om det har stoppats där. 2010 tog dem steget att själva spela in och ge ut en skiva, den fick namnet ”Fix It With Glue”.

”Fix It With Glue” är deras debutskiva och innehåller 9 låtar, samtliga är cover av bl.a. Stray Cats, The Blasters, Eddie Cochran och Led Zeppelin. Att ge ut en skiva som dessutom är debutskiva där alla spår är covers kan vara ett smart drag men kan även vara ett dumt beslut. Skivan sparkas igång av ”Please Don’t Touch”, ja inget nytt låter som alla versioner som har gjorts på denna. Däremot på kommande spår som heter ”Rebound” vilket är en låt av The Blasters visar dem upp sin styrka som består av Tomas Kempe’s sångröst för varje låt som går känner man den styrkan.

Musiken, ja inget snack om saken. Rockabilly med ATTITYD med stora bokstäver, trots att skivan är en samling med coverlåtar kör dem de flesta på sitt vis. På senare tid har det dykt upp band som lirar rockabilly med punkinfluenser, vilket är ett ganska vanligt fenomen utomlands men inte här i Sverige. Dessa låter nästan som varandra, men The Hatchbacks Rockabilly Trio tonar ner punkrocken och låter Rockabilly’n visa vägen, som gör att med Tomas röst gör dem till ett av de bästa skivorna jag hört på senare tid. Tråkigt är att jag inte har hört något med The Hatchbacks Rockabilly Trio egna material, detta vill jag ska hända i framtiden.
Det är dags att The Hatchbacks Rockabilly Trio får göra en officiell entré i de svenska Rockabillyrummen.

Låtlista:
01. Please Don’t Touch
02. Rebound
03. … People Like Us
04. Gina
05. Ignition
06. Lost Highway
07. Train Kept A-Rollin
08. Something Else
09. Rock ‘N’ Roll

Smakprov:

Myspace: www.myspace.com/thehatchbackstrio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *