Skivrecensioner

The Jetaways – Let’s Get Juiced!!

By  | 

Skivbolag: Tail Records
Utgiven: 2011
Speltid: 35,24 min
[rating:4]
The Jetaways - Let's Get Juiced!!
The Jetaways är ett resultat av att basisten Micke och sångaren Janne länge hållit på inom branschen och att Mickes söner Hampus och Linus sedan annamade musiken. Detta är därför unikt då bandet är ett generationsöverskridande rockabilly band, Vilket kan anses som tämligen ovanligt.

”Let’s Get Juiced!!” är deras debutskiva och innehåller 15 låtar som är en ren och skär coverplatta med riktiga rock ‘n’ roll rökare som ”Rock-a-bayou Baby”, ”Set Me Free” och ”I Hate Myself”. The Jetaways spelade in skivan på Tail Studio i Jönköping, och produktionen har det sound som Tail Records har som varumärke. Modern teknik i all ära men tacka vet jag när instrumenten spelades på riktigt av riktiga människor ihop studion och rullbandens tider, helt fantastiskt!

Som musiker är dessa herrar och ungdomar (hehehe) en perfekt mix av det gamla och det unga, riviga gitarrer, kompbasen pumpar och strängarna återlämnar det regelrätta ljudet, bra trumspel som håller takten i ett snabbt tempo i snabbare låtar och ett lugnt tempo i mindre tempofyllda spår. Jag älskar verkligen detta sound, det ger en känsla av äkta musik, av riktiga instrument.
Med svängiga melodier, lite skitigt sound och bra låtval är ”Let’s Get Juiced” en riktigt bra debut från detta band och jag får hoppas att jag får chansen att få se dem live någon gång i framtiden men också att de ger ut fler skivor.

Låtlista:
01. Rock-a-bayou Baby
02. Thanks a Lot
03. Juiced
04. I’m Still In Love
05. Set Me Free
06. Love, Love, Love
07. Flip Flop Mama
08. Choppin’ ‘N’ Changin’
09. Wild About My Lovin’
10. It Was Foolish
11. This Is The Night
12. Over Loving You
13. I Hate My Self
14. Bossman
15. That Don’t Move Me

Smakprov:

Hemsida: http://thejetaways.hemsida24.se/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Jetaways/307808716141
Myspace: http://www.myspace.com/thejetaways

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *