Skivrecensioner

Tom Powder and Joe Redeye – The Noble Art Of Rock ‘N’ Roll

By  | 

Skivbolag: ILEN Records
Utgiven: 2011
Speltid: 40.38 min
[rating:5]
Tom Powder and Joe Redeye - The Noble Art Of Rock 'N' Roll
Tom Powder och Joe Redeye kom på idén att spela in en skiva ihop sedan de medverkade på samlingsskivan ”ROCK From Valley Country II” (ILENCD1047). Denna idé resulterar i en perfekt kombination av Tom Powder och Joe Redeye!!

”The Noble Art Of Rock ‘N’ Roll” innehåller 16 egna och cover glödheta spår, med låtar som ”Son Of A Rebel” och Southpaw” visar Tom sin skicklighet som låtskrivare, Joe Redeye har också dragit sitt strå till stacken med svängiga rock ‘n’ roll spår som ”Train Of Rock ‘N’ Roll” och ”Johleene”.
Något som verkligen utmärker är deras version av Sean McGowan’s (The Pogues) låt ”Streams Of Whiskey”, vilken är en irländsk folkvisa som Tom och Joe Redeye gör riktigt djävla bra, de har inte sparat på det irländska soundet. Jag tycker det är häftigt av dem att göra en irländsk folksång i rockabillytappning. En annan cover är ”Partners” av D. Dill, ett svängigt spår, de avslutar även skivan med en svensk version. En djärv idé som går hem i mina öron.

Produktions och musikmässigt är det professionell, en skön kombination av Black Knight-sound och Joe Redeye sköna toner.
Avslutningsvis är Tom Powder and Joe Redeye – ”The Noble Art Of Rock ‘N’ Roll” en skiva som passar alla med musiksmak, fans till Tom Powder och Black Knights kommer älska skivan, och sist men inte minst är man ett fan av Joe Redeye faller denna på läppen. Personligen kommer jag spela sönder den innan höstens löv faller ner på backen.

Låtlista:
01. Son Of A Rebel
02. Brand New Beat
03. Train Of Rock ‘N’ Roll
04. Angel Of Love
05. Rockin’ Machine
06. Johleene
07. Jump Back One Step
08. Streams Of Whiskey
09. Partners
10. Long Winding River
11. Knockin’ About
12. Easy Does It
13. Ballad Of Billy Joe
14. Southpaw
15. One Too Many Mornings
16. Partners (Svensk version)

Smakprov:

Tom Powder:
Myspace: www.myspace.com/terribletompowder

Joe Redeye:
Hemsida: http://joeredeye.se/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/JOE-REDEYE/267190106512
Myspace: www.myspace.com/joeredeyetheshyboys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *