Skivrecensioner

The KDV Deviators – Lost Contact

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2012
Speltid: 35.54
[rating:4.5]
The KDV Deviators - Lost Contact
Sedan 1987 har Koefte DeVille frontat psycho-punkrockabilly legenderna Mad Sin. På en av sina otaliga resor världen över sprang den tysk-födde.Berlin-jätten in i holländska galningen Ramon S., från psychobillybandet The Bodybags och den senaste inkarnationen av Griswalds. Detta massiva möte resulterades att de två tungviktarna slogs till en annan dimension, där de blev Kaptain Destroyus Villain och Dr Ramon Mighty S.
Dem slungades genom rum och tid, och plockade upp en tredje i besättningen plockade upp Mistery Man 3000. Bandet heter The KDV Deviators och ”Lost Contact” är deras debutplatta.

När jag fick plattan från Drunkabilly Records höjdes mina ögonbryn en aning, ”vad i helvete är detta” tänkte jag, jag menar omslaget visar tre snubbar fast i en tv som dras ner i en enorm virvel, och klädseln som som dem har på sig är absolut en ögonbrynshöjare…
Lite tveksamt tryckte jag på ”Play” och ett sci-fi inspirerat intro med lite surf inbakat öppnar plattan jag var fortfarande lite tveksam när nästa låt sprakade loss, The KDV Deviators tog nu med mig på en resa ut i det okända och släppte av mig efter 15 sci-fi inspirerad psycho-punkrockabilly låtar, en helvriden platta ”Star Trek” goes psycho eller nåt åt det hållet. men dem tar vara på traditionell rockabilly i vissa bitar och fan det är ju mycket bättre än jag trodde när jag fick hem skivan.
Med den ena höjdpunkten efter den andra till exempel har vi ”Deviator Zone 86”, ”Behind The Glass” ”One Foot In The Grave”, ”Screams Of The Insane” och ”The Lonely One” för att nämna några guldkorn lär denna platta var minst lika överraskande för andra som den var för mig.

Låtlista:
01. Escape From Planet X
02. Rampage Rock
03. Deviator Zone 86
04. Behind The Glass
05. One Foot In The Grave
06. Screams Of The Insane
07. Diary Of A Dead Labrat
08. The Lonely One
09. Dogbite
10. Out Of Orbit
11. Gravity Override
12. Buried Alive
13. Under Attack
14. Psyclops Man
15. Soylent Green

Smakprov:

Hemsida: www.thekdvdeviators.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheKdvDeviators

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *