Skivrecensioner

Lawen Stark And The Slide Boppers – On The Run

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2012
Speltid: 29.04 min
[rating:3.5]
Lawen Stark And The Slide Boppers - On The Run
Lawen Stark And The Slide Boppers kommer från Belgien och har spelat ihop sedan 2006, dem har en hel del spelningar bakom sig,bland andra har dem spelat i Spanien, England, Norge, Tyskland och även här i Sverige. Deras stora inspirationskällor är Sonny Burgess, Bob Luman, Sonny Fisher, Carl Perkins och Johnny Horton.

Lawen Stark And The Slide Boppers är ett traditionellt rockabilly band med inritkning på autentisk rockabilly, det vill säga mycket inslag av country, western swing och sköna slingor av 50’s rock ‘n’ roll finns med i ett hörn.
Skivan innehåller 12 låtar, hälften är skrivna av dem själva, på cover sidan hittar vi bland andra Sonny Fisher’s bit från 1955 ”I Can’t Lose”, ”I Hear You Talkin’” skriven av Faron Young och rock ‘n’ roll rökaren ”Fatty Patty” av Lee Pickett. Ska man gå efter valet av coverlåtar så verkar det som om dem har valt att välja låtar som inte är söndertjatade och som dem flesta banden har gjort sina versioner på. Härligt att få lyssna på lite mer bortglömda låtar som får nytt liv och kanske får en och annan lyssnare att söka efter originalartisterna och kanske finna nya favoriter.
Materialet som dem själva har skrivit är riktigt bra, dem sitter som en smäck och musiken är professionellt framarbetad så allt stämmer in på idén att efterlikna Sun’s produktioner och musiken som skrevs och spelades tidigt 50-tal.

”On The Run” är en hel skön platta, med lugna western swing inspirerade låtar som får mig att luta tillbaka och njuta, för sedan bytas av med rockiga 50-tals rock ‘n’ roll låtar som känns så genuina att det är som om Lawen Stark And The Slide Boppers är ett band som var med förr och inte idag 2012.
Är du inne på autentisk rockabilly, western swing, country eller rock ‘n’ roll kan jag garantera att du lär bli imponerad av Lawen Stark And The Slide Boppers och skivan ”On The Run”
En perfekt platta att ha med på cruisingen, den höjer känslan ännu mer och så passar den perfekt till det lite lugna tempot fast den innehåller upptempo rock ‘n’ roll låtar också.
Skivan finns dessutom på vinyl för dem som föredrar det.

Låtlista:
01. I Got Devils
02. On The Run
03. I Can’t Loose
04. I Really Don’t Wan’t To Know
05. Fly Away
06. I Hear You Talkin’
07. Fatty Patty
08. Pepper Hot Baby
09. You Like My Loving
10. Forget Me Never
11. Colorado Trail
12. Come On Let’s Go

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/slideboppers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *