Skivrecensioner

The Obscuritones – Rockabilly Queens Vol.1

By  | 

Skivbolag: Rydell’s Records
Utgiven: 2012
[rating:5]
The Obscuritones - Rockabilly Queens Vol.1
Vem skulle någonsin ha trott att Jessica Rabbit och Betty Boop skulle träffas och skapa en rock n ‘roll frenesi av socker söta harmonier och rockabilly?
The Obscuritones som är ett band på 6 medlemmar bildades 2009 i London och frontas av två sångerskor Joanna Hill och Gabriella Romano. Resten av bandet består av Andy (Kontrabas), Phil (trummor) Hugh(Gitarr) och Sam (Gitarr).

Rockabilly Queens Serie Volume 1 är serie på vinylsinglar utgivna på det ganska så nya skivbolaget Rydell’s Records med sin bas i Frankrike. Och det är The Obscuritones som bjuder på 2 låtar denna här gången. ”Angel Eyes” ligger på sida 1, som är skriven av gitarristen i bandet Samantha Kidman och är riktigt jävla bra, på sidan två är det Johnny Burnette Trio klassikern från 1957 ”Rockabilly Boogie” som The Obscuritones ger sin version av, det är absolut i särklass, Joey’s (Joanna Hill) och Gabe’s (Gabriella Romano) synkade sånginsatser lyfter verkligen upp låten till nya höjder.
Denna platta kan man verkligen kalla för aptitretare, jag vill ha mer av The Obscuritones och det känns lite tråkigt att det bara är två låtar som dem bjuder på men mersmaken gör att jag längtar efter en fullsmockat album helst på vinyl för hela känslan och det autentiska med just 50-tals inspirerad rockabilly på vinyl.
Ett måste för alla som gillar tidiga Wanda Jackson, Carl Perkins, Collin Barn, Hank Williams, Andrew Sisters och Johnny Burnette.

Låtlista:
Sidan 1. – Angel Eyes
Sidan 2. – Rockabilly Boogie

Smakprov:

Hemsida: http://www.theobscuritones.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Obscuritones/119937444738168
Myspace: https://myspace.com/theobscuritones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *