Skivrecensioner

The Troubled Three – Moving On

By  | 

Skivbolag: Heptown Records
Utgiven: 2012
Speltid: 25.31 min
[rating:5]
The Troubled Three - Moving On
The Troubled Three har spelat ihop sedan 2009, och bestämde sig tidigt att komma ut i världen. De har redan gjort flera turnéer i Sverige men också rockat loss runt om i Europa.
För dem flesta lyssnare blev dem kända när dem deltog i TV-programmet ”Talang” på TV4 2011.
Här är deras debutskiva utgiven på Heptown Records och låter inte alls som dem gjorde på TV!

När jag såg detta gäng på i ”Talang” blev jag riktigt imponerad av deras scenkänsla och energi, och inte minst musiken. Och att dem åkte ut i semifinalen var absolut inte något att hänga läpp över, för nu skulle dem kunna köra sitt race utan att någon ivrig skivbolagsdirektör skulle ändra på deras grej.
Istället dök Heptown Records upp och gav grabbarna chansen att få ge ut sin egna skiva med rätt känsla, rätt musik, med andra ord sin stil och i rätt forum.
”Moving On” heter skivan och innehåller 11 spår och texterna är skrivna av dem själva. Musiken är riktigt jävla grym, grunden är rockabilly/rock ‘n’ roll med skithärliga influenser från rhythm and blues, country, bluesjump och western swing som verkligen målar upp en bild från sent 40-tal i en rökig svart spelhåla med The Troubled Three på scenen.

Skivan inleds med “Slow Down Miss Brown” som dryper av härlig rhythm and blues förpackad i grym rock ‘n’ roll och är en av mina favoriter på skivan, gästmusiken Bo Gustafsson förstärker vintage soundet med ett sjuhelvetes spelande på sin saxofon.
Nästa låt är ”A Nickle Or Two”, samma härliga stil som föregående låt, och saxofonen rör om i grytan med sköna solon.
”On The Radio” är titeln på det tredje spåret och kan bara säga fy fan, vilka grymma öppningsspår på en och samma skiva! Dessutom har dem tagit hjälp av Harmonica Henry på några av låtarna, vilket genidrag. Munspel, saxofon i kombination av ren och skär rockabilly/rock ‘n’ roll alá rhythm and blues är ju sanslöst smart gjort och höjer hela vintagekänslan och äktheten på skivan ännu högre.
Riktigt jävla bra, och så fortsätter hela skivan,låt efter låt och när den sista låten ”Drunk” avslutar en upplevelse av The Troubled Three på skiva är jag genom svettig och har hjärtklappning.
Vilket hålligång, vilken energi dem har och att sitta ner och lyssna på dem på skiva gör dem inte rättvisa, jag vill se denna energi live och bli minst lika svettig och känna hjärtat hoppa ut ur bröstet.

The Troubled Three kallar sig för ett rockabillyband, men skivan ”Moving On” är en ren blandning av rhythm and blues och 50’s rock’n’roll som i symbios med varandra gör “Moving On” till en av dem bästa svenska skivorna under 2012 och absolut så är The Troubled Three ett av dem bästa banden inom denna genrer. Jag hittar inga ord…Jag blir bara så glad och upprymd när jag lyssnar på skivan och viljan att svänga loss på ett dansgolv bara växer ju fler låtar som rullar på.
Jag vill gärna dra lite paralleller till den alltför tidigt avlidna Nick Curran när jag lyssnar på The Troubled Three. Men också till vår svenske nutida rock ‘n’ roll guru Jörgen ”Red West” Westman.

Låtlista:
01. Slow Down Ms. Brown
02. A Nickle Or Two
03. On The Radio
04. Nice Girl
05. Let Me Satisfy Your Soul
06. Moving On
07. Ride My Bike
08. Maritime Blues
09. Nathalie
10. Let’s Have A Ball
11. Drunk

Smakprov:

Hemsida: http://thetroubledthree.com
Facebook: https://www.facebook.com/thetroubledthree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *