Skivrecensioner

Trailerpark Idlers – The Rumble and The Roar

By  | 

Skivbolag: Something Wicked
Utgiven: 2011
Speltid: 36.26 min
[rating:3.5]
Trailerpark Idlers - The Rumble and The Roar
Vi har tidigare sagt att vi ska försöka få in mer country i BadAssLifestyle.se och nu kan vi ännu en gång svänga in på den dammiga grusvägen med Trailerpark Idlers från Norrköping/Söderköping. Dem bildades 2006 och består av tre killar och en tjej med namnen Morgan Hellman, Miss LisaLee, Ben Dee och JK Andersson. Under åren har dem hunnit med hela nio skivor och är här med sin tionde som släpptes 17 september 2011, titeln på skivan är The Rumble & The Roar!

Skivan innehåller 14 låtar och går i autentisk country med mandolin, banjo, bas, durspel och gitarr, sången förs fram av Miss LisaLee och Morgan Hellman.
Miss LisaLee’s sångröst sitter som handen i handsken och för en tillbaka till 1930-talets södra USA med storheter som The Carter Family. Morgans whiskydjupa röst innehåller något av vemod som lägger en tyngre känsla som i sin tur gör texterna djupare.

Musiken är inspelade och producerade av medlemmarna själva, texterna är skrivna av Morgan förutom ”Pray Everyday” som är en cover skriven av Buck Owens och är en svängig version, den känns lite som en amerikansk frireligiös sydstatar psalm, skithäftigt! Andra coverlåten är ”Time Changes Everything” som är skriven av Tommy Duncan, denna är bland dem bästa på skivan, nedtryckt i vemod och ångest, Morgans sångröst är helt fantastisk, och Miss LisaLee’s bygger upp hela låten. Musiken är riktigt, riktigt bra, dragspel som höjer känslan av ångest och vemod. Fantastisk. Det egna materialet bygger i stort sett på Morgans egna erfarenheter, och ibland när man recenserar får man en liten lapp där det ibland kan stå om vad texterna handlar om eller vad grunden är till varje text, och Trailerpark Idlers var så snälla och skickade med ett sådant, och Morgans små förklaringar till några av låtarna innehåller en hel del komik, vilket man inte kan gissa sig till när man sitter och luslyssnar varje låt flera gånger om. Jag tar mig friheten och citerar lite som var med skickat skivan; om låten ”Morgan Goes To Trashville” har han skrivit följande; ”Jag har aldrig stulit en Ford. Det var en Volvo, det var länge sedan, det är preskriberat, jag är en ny människa, förlåt…” och om låten ”Don’t Forget The Milk” skriver han ”Kan ni förstå hur det känns när man berättar att man ska ut och upptäcka världen, se vad som finns bortom horisonten, leva ut sina Jack Keruack-komplex, finna äventyret… Och då få höra att man ska köpa med sig mjölk när man kommer hem.”

Det är dags att knyta ihop denna säck, och jag vill göra det med följande meningar.
Jag är inte någon storlyssnare av country överhuvudtaget, jag har några LP skivor med The Carter Family, Buck Owens mfl. Men lyssnar inte alltför ofta på dem, och mer modern country är jag verkligen lost in the space om man får säga så, jag har väl en eller två CD skivor men för varje gång det ramlar ner en countryskiva i brevlådan blir jag mer imponerad och viljan att lyssna och finna nya som gamla band växer.

Trailerpark Idlers hade jag tidigare aldrig hört trots deras tidigare skivor, och många önskeband på diverse country- festivaler och spelningar som jag har surfat in på nätet.
Trailerpark Idlers slår vakt om countrymusiken och dess själ som grundar sig flera hundra år tillbaka, att dem är svenska gör inte saken sämre, dem fångar den amerikanska livssjälen som finns i countryn’s rot.

Låtlista:
01. Don’t Come Home
02. I Hang My Head Down Low
03. Gimme Water From The Well
04. Everybody Seems To Know My Baby
05. Don’t Forget The Milk
06. It Feels So Good
07. Pray Everyday
08. If Whiskey Don’t Kill Me
09. Out On The Porch
10. Harlan Howard Was A Hot Tempered Man
11. It’s Hard, So Damn Hard
12. I Just Can’t Be Good
13. Morgan Goes To Trashville
14. Time Changes Everything

Smakprov:

Hemsida: http://trailerparkidlers.com/
Facebook: https://www.facebook.com/trailerpark.idlers
Myspace: https://myspace.com/trailerparkidlers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *