Skivrecensioner

Carmen Lee And The Tomorrow River Two – Big Star

By  | 

Utgiven: 2011
Speltid: 62.54 min
[rating:2]
Carmen Lee And The Tomorrow River Two - Big Star
Big Star är Carmen Lee And The Tomorrow River Two’s debutskiva som dem själva har givit ut utan något skivbolag bakom sig. Skivan innehåller hela 13 låtar som är helt och hållet eget material, främst skrivna av Carmen Lee men även bandmedlemmen Gregg Orlowski står som låtskrivare till 3 låtar.
Musikmässigt är Carmen Lee And The Tomorrow River Two ett akustisk rockabilly-band med starka influenser från country och bluegrass. Instrumenten består av i grunden akustisk gitarr och ståbas men även får bl.a. munspel och orgel samsas på ett urval av låtarna.
Gregg ”Orlow” Orlowski som spelar akustisk gitarr gör det riktigt bra, oavsett om det är i rock ‘n’ roll tempo eller i blues ballader. Elliott Abbott som spelar ståbas och gör detta minst lika bra.
Carmen Lee som har hand om sången har en särskild säregen röst som jag för tillfället inte kan jämföra med någon annan, lite försiktig, lite svajjig men samtidigt stark och klar, förnimmelse från 40-talets sångerskor är väl det närmsta jag kan komma.
Dessvärre finns det ingen större slagkraft i musiken som fångas upp av mina öron, inget fel på musiken eller låtarna i sig, men det är något där som gör att jag inte känner ”Wow, vilken skiva!”
”Big Star” innehåller faktiskt några guldkorn som glänser till, det är framförallt låt nummer tre ”Give Me Time” där samsas Carmen Lee med Gregg på sången som glänser mest av låtarna och rock ‘n’ roll rökaren ”Jukebox Baby utmärker sig på ett fantastiskt sätt.
Sjätte spåret ”We All Pay The Cost” är en till som får ögonen och öronen att hajja till, klart en av topp 3.

Sammanfattningsvis så är ”Big Star” en debutskiva som vilken som helst , ingen Wow-skiva men inte heller någon dålig debut. För akustisk Rockabilly-älskare är ”Big Star” en skiva som passar sig bra, är du en blues-älskare så lär du hitta något här för dig också.
”Big Star” kan jag nog sammanfatta så här;
Tänk er amerikanska södern på slutet av 40-talet början på 50-talet, du sitter på verandan i skuggan när solen är som varmast på dagen och lyssnar på den lokala radiostationen… Ja så känns ”Big Star” med Carmen Lee And The Tomorrow River Two.

Låtlista:
01. Big Star
02. Tomorrow River
03. Give Me Time
04. Jukebox Baby
05.When Your’e Gone
06. We All Pay The Cost
07. The Butcher
08. Lonely Bird
09. 70 Times Around The Sun
10. Confusion
11. Baby Steps
12. Don’t Fall For The Desperado
13. This Old Town

Smakprov:

Hemsida: http://www.carmenlee.co/
Facebook: https://www.facebook.com/carmenleelive
Myspace: www.myspace.com/carmenlee3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *