Skivrecensioner

Rockin’ Henri And The Earcatcherz – Earcatchin’

By  | 

Utgiven: 2011
Speltid: 59.40
[rating:2.5]
Rockin' Henri And The Earcatcherz - Earcatchin'
Rockin’ Henri (Holland) är en mångsysslare inom Rock ‘N’ Roll scenen, han har skrivit flera böcker om ämnet, ”’Rock & Roll Rond De Wereld’” utgiven 2001 och sin senaste bok från 2011 ”Van Koempelrock Tot Klompenrock”. Genom åren har han även jobbat som Dj, skribent, låtskrivare, promoter m. m. m.m. Nu har han även gett sig in i rock ‘n’ roll världen som musiker med sitt projekt Rockin’ Henri And The Earcatcherz som består av bandmedlemmar från olika band, bland annat Smooth & The Bully Boys…”Earcatchin’” är det andra albumet från Rockin’ Henri och innehåller 18 låtar där Rockin’ Henri ligger bakom all text och musik, som i sin tur är skrivna mellan åren 2005 och 2011.
Rockin’ Henri säger sig dels vilja förmedla ett budskap med varje låt och ha en tyngre historia bakom dem, en notis om varje låt finns dessutom i häftet.
Skivan är ingen renodlad rockabilly utan en mix av hillbilly, rockabilly, rock ‘n’ roll och blues i en perfekt dos som faller mig i smaken.Produktionen har något som påminner om Shotgun (UK) och andra British Revival Rock ‘N’ Roll som det så fint heter men i folkmun kallas det för Teddy Boy Rock ‘N’ Roll. Rockin’ Henri har dessutom något rått och orört över sig, gitarrspelet är riktigt grymt, ta tiden och lyssna så förstår ni vad jag menar.

”Earcatchin’” är en helt okej platta med några riktigt bra spår, några helt okej och andra undrar jag hur tänkte dem när dem beslutade sig för att ta med dem.
Det som stör mig mest på skivan är Rockin’ Henri’s sång, i vissa partier hör jag inte ett skvatt av orden utan bara ett ylande, kan vara språket som gör det eller kan det vara hans astma som gör att han måste sjunga på ett speciellt sätt.
Men 3 fjärde delar av låtarna är det solid och skön musik som strömmar ut ur högtalarna. Rockin’ Henri slår på stort när det gäller omslaget, till detta har han tagit hjälp av Jody Gannon som har jobbat för bland annat Walt Disney, vilket är en riktigt bra merit och detta syns också på stilen som det är gjort.
Häftet innehåller som sagt notiser om varje låt plus har bl.a. Wild Bob Burgos (Shotgun, Matchbox etc) skrivit några rader. Avslutningsvis är det inte mycket att orda om, trots sina guldkorn och sitt säregna sound med Rockin’ Henri’s röst så tror jag att Rockin’ Henri And The Earcatcherz och skivan Earcatchin’ kommer att falla i glömskan i skivstället för att enstaka gång dammas av och genomlyssnas.

Låtlista:
01. The Girl In The Black Stockings
02. Rockin’ At The Classic Car And Rockabilly Festival
03. Friends And Enemies
04. If A Rose Knocking On Your Door
05. We’re Diffirent, So What!
06. Have A Little Bit Respect
07. Too Old To Race, Too Young To Stroll
08. Walking Along The Streets Of Loneliness
09. Mama Why Did You Have To Go?
10. Smell That Big Apple
11. I’ve Lost My Baby To A Big ”Pink Girl”
12. Even Before I Tried The Answer Was No
13. I(‘ve) Got A Girl Named Gretsch
14. I’m Falling One Step Short Of Everything I Do
15. Trendy People May Come, Trendy People May Go
16. I’m A Hook
17. Take Your Troubles To Me Baby
18. I’m A Man, I’m A Poser

Smakprov:

Hemsida: http://earcatcherz.rockinhenri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *