Skivrecensioner

Cenobites – Snakepit Vibrations

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2005
Speltid: 31 Min
[rating:3]
recension_cenobites-snakepitvibrations_cover
Cenobites kommer från Holland och har spelat ihop i många år och ligger bakom 7 skivsläpp denna Snakepit Vibrations inräknad. Namnet på bandet kommer från skräckklassikern Hellraiser. Cenobites har många influenser, några av dem är hardcore, rockabilly, metal och punk som de har slagit ihop med Psychobilly… Trots alla dessa influenser är det mer eller mindre nonstop Hardcore vs. Metal med grund i psychobilly som utmärker sig mest.

Skivan Snakebite Vibrations innehåller 12 spår med ytterligare spökspår, vilket gör spellistan lite snurrig eftersom de har tryckt in dem mellan två låtar. Skivan är ett mayhem av låtar gillar man metal, hardcore eller punk omlindad i Psychobilly är detta en skiva för dig.
Jag är ingen mästare på Psychobilly men jag tycker inte att det är mycket av det på skivan. Men varför följa vissa ramar? Cenobites mixar alla dessa stilar och får ut en produktion som faktiskt låter bra. Det som faller mest är texterna, hade texterna varit lika genomarbetat som musiken hade detta troligtvis varit en ännu bättre skiva. Dimitris sång är helt fantastisk och fungerar 100% med denna sortens musik som Cenobites gör.

Jag kan med glädje påstå att textmässigt har Cenobites utvecklats mycket på senare skivor!

Mina favoritspår är Motivation, trots att refrängen är rätt tjatig är musiken bra. Chemical Good Mood musikmässigt är det bra, och texten är rätt bra den faller lite på sången men är helt klar godkänd.
En av de bästa är faktiskt Hellschool, ett jävla gung och bra text, musik, sång… SKITBRA!

Titelspår:
01. Intro
02. Thumbscrew
03. Bad Habit
04. Motivation
05. Chemical Good Mood
06. Hell Of A Night
07. Murderer’s Fate
08. Supercharger Heaven
09. Sharkbait
10. Hellschool
11. Hate
12. Sorry

Smakprov:

Hemsida: http://www.cenobites.net/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/cenobites/108858662487959
Myspace: www.myspace.com/cenobitespsycho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *