Skivrecensioner

Marti Brom – Not For Nothin’

By  | 

Skivbolag: Ripsaw Records/GooFin Records
Utgiven: 2010
Speltid: 42 min
[rating:4]
recension_martibrom-notfornothin_cover
Marti Brom har samlat ihop eliten inom rootsmusiken i Washington D.C, dammat av gamla godingar samlat dem med outgivet nytt som gammalt material. För nämna några av storheter som Marti hyllar på denna skiva, Pat Brown, Patsy Cline och Janis Martin.
Not For Nothin’ innehåller 15 spår som går igenom nästan all sorts rootsmusik, från blues som får vemodet kväva en till en svängig bordsvältar-rockabilly. Den innehåller allt, country, blues, rockabilly, rock ‘n’ roll you name it.Marti har som sagt tagit hjälp av eliten som består av Saul McCormack (trummor) som har dunkat på trummor i 33 år med bl.a. Billy Hancock.
Perdo Sera (gitarr) har tagit några ackorder i nästan 40 år i olika rockabillyband. Louie Newmyer (bas) har i ungefär 20 år fingrat på basen i olika rockabilly, country, jump blues-band.
Vid pianot sitter Daryl Davis, med boogie woogie i blodet har han spelat ihop med Chuck Berry, Ruth Brown m.fl.

Marti Brom’s sångröst kan man inte säga något om, hon klarar vad som helst vad hon än tar på sig att sjunga. Musikmässigt, ja med gamla rävar bakom instrumenten finns det inget negativt bara positiva saker att säga. Produktionsmässigt… Producenten är Peter Bonta som är en erfaren producent och musiker sedan många år tillbaka. Även här finns det inget heller att säga något negativt om.

Not For Nothin’ är en dunderskiva Marti Brom bemästrar rootsmusiken som en mästarinna, trots att flera av låtarna inte är i min stil, jag är mer fart och fläkt, riviga gitarrer, strängar som smackar, skinnet piskas till bristningsgränsen men t.o.m. jag tycker att denna är riktigt bra och är värd att köpas och hyllas.

Låtlista:
01. Finders Keepers
02. Get A Little Goner
03. Mascara Tears
04. Not For Nothin’
05. Forbidden Fruit
06. Something Blue
07. Never No More
08. Sweet Baby Of Mine
09. Blues Keep Calling
10. Sweet Thang
11. Write Me In Care Of The blues
12. Feelin’ Right Tonight
13. I Get The Blues When It Rains
14. A Fool Such As I
15. Spook House

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/martibrom
Myspace: www.myspace.com/martirockabilly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *