Musiknytt

Äntligen är då Jack Baymoore And The Bandits tillbaka på skiva

By  | 

Äntligen är då Jack Baymoore And The Bandits tillbaka på skiva. Den som väntar på något gott väntar dock ALDRIG för länge. För den här skivan är fantastiskt bra och Jack visar att han är en rockabillyartist i yppersta världsklass.

Äntligen är då Jack Baymoore And The Bandits tillbaka på skiva Skivan är inspelad under vintern 2012/2013 och innehåller tretton låtar varav de flesta är nyskrivna men även några väl valda favoritlåtar till Jack. Dessutom har han spelat in ett par av sina tidigare hits i nya fräscha versioner.

Skivan spritter av spelglädje och den suveräna produktionen och Jacks grymma röst får det mesta att blekna i jämförelse. Det är bara att buga… Jack Baymoore och hans banditer har gjort ett av årets bästa album!
“Let’s Drag” släpps på skivbolaget Atenzia Records 27 Mars men på Ginza.se kan man redan nu förbeställa den fraktfritt och då får du hem den på självaste releasedagen!

För Vinylälskare så släpps den även på vinyl! Även den går att förbeställas via Ginza.se

Låtlista:
01. Come On
02. King Fool
03. Move On
04. Walking The Line
05. Flat Out
06. Fireball Roberts
07. Too Much Alike
08. The Happiest Man In The World
09. A-V8 Boogie
10. Little Bit More
11. Ice Water
12. Gonna Rock And Roll Tonight
13. Stay Here With Me

Smakprov:
Jack Baymoore and the Bandits – Stay Here With Me

Jack Baymoore and the Bandits – Flat Out

BIOGRAFI:
Jack Baymoore startade sin musikaliska karriär runt 1988/89 i en liten skrubb till replokal med kompisarna i den nystartade Neo-Rockabillygruppen Blackout. Eftersom han inte spelade några instrument var det rösten som fick tänjas till de stompiga rockabilly-tonerna. Framgången för gruppen kom ganska omgående och Blackout fick skivkontrakt med holländska Tombstone Records 1992. De fick detta år åka ner till Amsterdam för att lira och skriva under sitt kontrakt. Då fullängds-LP:n och CD:n dröjde med sin release spelade de rastlösa grabbarna in en vinyl-EP för att stilla hungern hos fansen. Strax efter att EP:n släppts droppade fullängdsplattorna ner hos distributörerna och Blackout fick nu mycket material att glädja publiken med.

1995 blev J.B. tillfrågad av svenska Tail Records, som specialiserat sig på svenska och utländska artister med inriktning på den helt autentiska (tidstrogna) 50-talsrockabillyn, att ställa upp i ett skivprojekt med en svensk “supergrupp” bestående av några av Sveriges mest erfarna rockabillymusiker. Tanken var att spela in lite material, men när bandet samlades 1996 för att repa första gången lät det som de spelat tillsammans i många år. Alla var överens om att detta måste bli mer än ett enstaka inspelningsprojekt och Jack Baymoore and the Bandits var fött.

J.B. skrev nu sin första låt för en samlingsskiva man skulle delta på. Låten var baserad på en hot rod modell som J.B. hade vid denna tid. En s.k. A-V8, vilket är en A-Ford med en V8 installerad. Ett gammalt uttryck från 40-talets USA. Låtens titel blev A-V8 Boogie och direkt den släpptes slog den ner som en bomb på alla listor i Europa och USA och spelades flitigt bland DJ’s och på radio. Bandet fick en flygande lansering och 1997 åkte man ut på sin första Europa-turné. Sedan dess har bandet fortsatt sitt turnerande och även släppt ett antal plattor.

Musikprojektet Tennessee Drifters var från början tänkt att bli ett band som bara skulle repa lite bra låtar från framförallt Johnny Cash SUN Records period, men har blivit både Country SM-vinnare och ett av de mest populära banden i rockabilly/countrygenren i Sverige. Platta planerad 2013 även här.

Men musiken och stilen från det svunna 50-talet är inte det enda som gäller för J.B. Vid sidan om musiken har J.B. alltid haft ett stort intresse för gamla motorcyklar och bilar. Mest i modeller som ungdomarna använde under åren från sent 1930-tal till tidigt 1950-tal. Han har bl.a. haft hela 7 st Harley-Davidsons i gammal stil från åren 1940-52. En 1951 Triumph Trophy har också slunkit emellan. Men sedan mitten på 90-talet har det mestadels varit bilar som har gällt. Främst Fords modeller mellan 1928-1946. Den råa hot rod-stilen som växte explosionsartat i Californien efter andra världskrigets slut är det som gäller. Avplockade och lättade gamla Ford roadsters med trimmade sidventils V8:or var trenden för de tusentals ungdomar som ville få en snabb liten bil utan allt för stor budget. Men J.B. är också en kustomsnubbe som med hjälp av ett par kompisar byggt en fantastisk 1940 Mercury Kustom i samma stil som de tidiga kustombilarna från Kalifornien runt 1950.

Tidigt 90-tal bildade han ihop med en kompis hot rod och mc-klubben A-Bombers. Klubben har idag ett tiotal medlemmar och är mest kända för sin trendskapande motorträff Old Style Weekend. Träffen lockar besökare från hela världen och är 2011 inne på sitt 16:e år. Hot Rods, Kustoms och M.C. i gammal amerikansk stil (före 1956) blandat med några av världens främsta liveband inom 1940’s-50’s American music-stilen. Rockabilly, Rock’n’Roll, Hillbilly, Rhythm and Blues, Cajun m.m. En stor lifestyle-träff med bara deltagare, inga åskådare. Bara för de invigda.

En annan kul grej var när J.B. medverkade i filmen Dogville med bl.a. skådespelerskan Nicole Kidman. Kidman i all ära, men att sitta ihop med den också medverkande, Humphrey Bogarts hustru, Lauren Bacall och grilla hamburgare när kamerorna var släckta var strået vassare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *