Reportage

Hellbilly Jokers, Kickass Rockabilly band injected with Hellbilly Punk.

By  | 

Lite Gitarr, Bas, Trummor,sång och en jäkla massa energi det är Hellbilly Jokers, våra energiska grabbar ifrån Umeå.
Kickass Rockabilly injected with Hellbilly Punk, det är grabbarna från Umeås signum. Ni har väl inte missat vårat nya tillskott inom den svenska Rockabillymusiken.

Hellbilly Jokers, Kickass Rockabilly band injected with Hellbilly Punk.

Philip Lejarp- “Trucker Phil” Sång & Gitarr
Oskar Oskarsson- “Slingshot Oskar” Trummor
Pär Olsen- “Flamin` Olzzen” Bas & Sång

Hellbilly Jokers bildades i April 2009 efter att grabbarna hade haft tankar om ett Rockabillyband med lite hårdare stil. Pär som jobbar åt Polfärskt och Philip som jobbar åt Schenker spelade tidigare i Phantoms Old Glory tills de gick i graven 2008, Oskar som jobbar som reservdelsman på Umeå Van Service hoppade in som trummis på deras sista spelning det var hans första spelning efter 14 års paus från musiklivet. Pär spelade trummor i Phantoms Old Glory men när de bildade Hellbilly Jokers sadlade han om och började spela kontra.
[column col=”1/3″]

Hellbilly Jokers, Oskar

Oskar Oskarsson

[/column]
[column col=”1/3″]

Hellbilly Jokers, Per

Pär Olsen

[/column]
[column col=”1/3″ last=”true”]

Hellbilly Jokers, Per

Philip Lejarp

[/column]
Hellbilly Jokers ger järnet på scenen med mängder av energi blir det punkigt och stökigt precis som Hellbilly, Rockabilly och Psychobilly ska spelas. ”Det är skönt att kliva av scenen efter ett gig och hela kvällen har känts som en riktig urladdning”, säger Oskar.

Deras influenser är bland annat: Elvis, Johnny Cash, Stray Cats, Hank Williams III, Mystery Gang, The Go Getters.

Grabbarna har varit ute och spelat i stort sett varannan helg sen bandet startades, de har spelat i många samhällen och byar i Norrland ,och självklart på lokala hak i Umeå under året som gått. ”Smittande, gungande, Rockabilly” skrevs det om bandet efter en spelning på Krantz Challenge.

Grabbarna besökte Parasit Studio utanför Umeå i november förra året och spelade in en demo på 10 låtar. De vill helt klart göra en demoplatta men inspirationen flödar och de kommer på nytt material hela tiden medan de jagar vidare efter rätt ljudbild. Deras ambitioner är stora och de har en nisch som skiljer sig från mängden.

Just nu repar Hellbilly Jokers för fullt inför ett gig i Järbo folkets hus den 4 September, också på scen Miss T-Bones, Ragged Bones, Ant Mcmahon och de legendariska Polecats.

Så ladda nu era batterier, ta på er bästa myggjagarna och dra till folkets hus för det lär bli en spelning och fest man sent lär glömma.
Hellbilly Jokers kommande platta

Besök Hellbilly Jokers på myspace :

www.myspace.com/Hellbillyjokers

Besök Hellbilly Jokers på Facebook:

www.facebook.com/hellbillyjokers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *