Musiknytt

Nytt album med Emmy Lou And The Rhythm Boys !

By  | 

I maj släpper Emmy Lou And The Rhythm Boys sitt tredje album på väldigt kort tid. Albumet är inspelad i Vintage Loft-studion i Grästorp och heter “Bip Bop Boom”. Förbeställ den nu fraktfritt på Ginza.se

nycd_EmmyLouAndTheRhythmBoys_bipbopboom_cover Emmy Lou And The Rhythm Boys går från klarhet till klarhet… Efter sitt debutalbum från 2012 som togs emot med öppna armar, släpptes uppföljaren “Tag along with…” året efter där bandet tog ytterligare ett steg på stegen till de större banden på den svenska Rockabilly-scenen. Emmy Lou och hennes grabbar har spelat på mängder av festivaler under de senaste åren och dessutom drar de fulla hus på egen hand. Nu under 2014 är bandet fullbokat och har dessutom gig bokade i Europa och på The Rockabilly Rockout i Las Vegas.

På deras tredje album “Bip Bop Boom” har bandet fyllde bandet sin minibuss och körde genom Sverige från Enviken till Vintage Loft-studion i Grästorp där bland andra The Playtones, Cherry Tess and Her Rhythm Sparks, Jack Baymoore & The Bandits och Tennessee Drifters lirat in sina senaste alster. Resultatet har blivit den absolut bästa plattan i bandets karriär. Det unga hungriga bandet med Emmy Lou i spetsen har denna gång en fantastik arsenal av låtar bakom sig. Både nyskrivet och väl valda covers. Soundet är rått. Det är nära. Det svänger något helt otroligt. Rak rock’n’roll och rockabilly med en av Sveriges absolut vassaste sångerskor i genren som frontperson. En unik och kaxig röst. Dessutom är The Rhytm Boys ett otroligt tajt kompband.

Det unga bandet är bara i början av sin karriär men har redan gjort tre plattor där denna – deras nya – utan tvekan är deras starkaste uppvisning. Förut var de bara ett löfte. Nu är de en självklar bild av den svenska rockabillyscenen där de är med bland de stora namnen. Mycket imponerande!

Låtlista:
01. Bank Robber Linn
02. Faith
03. Buddy
04. Mig du lämnat kvar
05. Cant Get It Out of My Mind
06. Too Much Lovin
07. Sweet Nothins
08. Don’t You Do Me No Wrong
09. Bring My Cadillac Back
10. Rootie Tootie Baby
11. Cowboy Yodel
12. Switchin in the kitchen
13. Bip Bop Boom
14. Frankenstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *