Musiknytt

Nytt album med John Lindberg Trio i Maj.

By  | 

John Lindberg Trio älskar det de gör och det märks. De står i fållan som en frustande, energisprängd stut, redo att släppas lös. Och den här tjuren kommer aldrig någonsin att låta sig tämjas. Bandets sjunde album bjuder på äkta partykänsla och de vill sätta igång festen NU!

Nya plattan ”Dig It!” bjuder på JLT’s omisskännliga sound. Inga förändringar där alltså.
En pulserande, oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds och Led Zeppelin.
På pappret ser det nästintill schizofrent ut, men det låter inte ett dugg tokigt.
-”För att hålla retro-rocken aktuell, är det bra med moderna influenser. Vi vågar och inspireras ofta av rock som inte alls har med rockabilly att göra”, förklarar John.

Nytt album med John Lindberg Trio i Maj.Live blir låtarna ännu råare och helt hämningslösa. Inte så konstigt kanske, när bandet har som målsättning att varje spelning ska bli den bästa någonsin.
-”Vi har närmat oss vårt live-sound på inspelningarna den här gången. Här finns energin och trycket.”, säger John Lindberg. ”Vi har fått mer säkerhet och självförtroende som musiker. Det har säkert med mognad att göra”, tillägger han och flinar lite. Som om det där med mognad och vuxenpoäng inte är helt enligt rock’n’roll-regelboken.

Med ”Dig It!” vill John Lindberg Trio bygga ännu en plattform och nå publiken som inte visste om att de älskade det här bandet. För det är lite så det är med JLT. Bandet berättar om arangörer som inte riktigt är medvetna om vad de bokat, och som blir nerringda av folk som vill köpa biljetter. Det är inte ovanligt att samma arrangör direkt efter avslutat gig, med ett stort leende plockar fram sin kalender och bokar ett nytt datum. Har man väl upptäckt det här gänget, är man fast. Så pass fast att man följer dem längs turnévägen, ser varje spelning och till och med tatuerar in titlar och låttexter.
-”Ett jäkligt kul minne är när vi lirade på Peace And Love 2011”, berättar bandet med viss stolthet. ”Vi hade bokats till den största inomhuscenen, och det var lite oroligt från vissa håll att lokalen skulle vara för stor för oss. Men en timme innan gig var det totalt fullt – 600 pers – och utanför var kön 100 meter lång”.

Musiken må vara genomtänkt, vässad och låtmässigt balanserad. Det är ändå grundtanken – att förmedla partykänsla – som är det viktigaste för JLT. -”När folk kommer till festen är det den här plattan som ska kicka igång stämningen!”.

Lyssna på singeln “Hit Me” från “Dig it!”.

“Dig it!” släpps 14 maj 2014 (Enviken Records/Cosmos Music Group), beställ den nu på Ginza.se och få den signerad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *