Nöjesnytt

Rockabilly – Känslan som aldrig dör! Ny svensk dokumentär om den svenska rockabillykulturen

By  | 

Rockabilly – Känslan som aldrig dör! Är en ny svensk dokumentär som skildrar rockabillykulturen i Sverige.

Filmen handlar om Rockabillykulturen som den är i Sverige idag, under resan får man följa några huvudpersoner som på ett eller annat sätt lever och andas rockabilly. Vi får följa med på unika träffar runt om i Sverige med Hot rods och customs som sticker ut, livebanden med dess härliga toner och folket i deras snygga klädstil och utseende, träffa eldsjälarna och människorna som oavsett bakgrund delar ett och samma intresse, det spelar ingen roll om det bara är bilarna som lockar, musiken som får oss att samlas eller bara klädstilen, allt knyts ihop och samlas under en och samma nämnare; Rockabilly.
Filmen tar oss tillbaka till 50-talet då allt verkade lättare och enklare på nåt vis. Umgås med samma intressen och det fanns mer tid för varandra. Filmen visar verkligen det mesta om subkulturen Rockabilly och vi får lyssna till många kommentarer om Rockabilly.
filmnytt_rockabilly-kanslansomaldrigdor_carolina
Några av banden som vi får träffa på är bl a. The Go Getters, Jan Svensson/Wildfire Willie, Eva Eastwood, Cherry Tess, Hub Caps, Sara Dee, Corten Steele, Pat McGinnis, Sonny Rogers/The Kingpins, Wild Vax Combo, Shirley Bee and the Bitchslap, Hurley and the Blue Dots, Fireball Steven, Jack Baymoore m.fl.

Sweet Mandy and the TeenTwisters

Sweet Mandy and the TeenTwisters

Pat McGinnis and His Three Stars

Pat McGinnis and His Three Stars

Bakom projektet står det Vimmerby-baserade bolaget Filmdirekt som sysslar med dokumentärer och även reklamfilm med Matz Eklund i spetsen. Rockabillykulturen är inte främmande för Matz, själv äger han en rockabillybil och älskar både musiken och kulturen. Själv säger han att det är roligare att få göra något som detta när man själv har ett intresse, det gör även klippningen av olika händelser så mycket roligare.

Filmen tog sin början under sommaren 2013 och tog sitt avslut nu i början av november i och med evenemanget Bellevue Rumble i Karlshamn men ännu återstår det mycket jobb så som klippning m.m.
Rockabilly – Känslan som aldrig dör! planeras att släppas på DVD i början av 2014, eventuellt även sändas på TV.
filmnytt_rockabilly-kanslansomaldrigdor_DVD-cover_small

filmnytt_rockabilly-kanslansomaldrigdor_filmdirektlogo
http://filmdirekt.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *