Musiknytt

Rockabilly Riot! All Original, Nytt album med Brian Setzer

By  | 

Ikongitarristen, låtskrivaren och sångaren Brian Setzer släpper nytt album som heter Rockabilly Riot! All Original. Ett rockabilly album rakt igenom från början till slut. Detta är det första studioalbum sedan 2011.

Rockabilly Riot! All Original, Nytt album med Brian Setzer Rockabilly Riot! All Original innehåller 12 nya och egna låtar i ren rockabilly stil. Brian backas upp av tre musiker som han säger “är de bästa i sitt yrke”: Mark Winchester ( bas ), Kevin McKendree ( piano ) och Noah Levy (trummor ). Brian sa “Jag tror att det enda sättet jag kan göra ett bättre rockabilly album är om jag kan få Elvis att sjunga… Eftersom Mark Winchester Kevin McKendree och Noah Levy är de bästa inom branchen. Ingen spelar en bättre slap bass än Mark. Kevin McKendree kallar sig själv en “rockabilly pianist,” jag har aldrig hört någon säga det. Och Noa har bara en mycket groovy känsla, vilket gör det hela låter avslappnat.”
Albumet är inspelad i Nashville och producerad av Peter Collins. “Det är lustigt hur engelska människor verkar ha en mer känsla om vad som är rockabilly musik, trots att den uppfanns i Södern”, säger Brian. “Peter Collins är erfaren och skicklig producent, har han gjort en hel del skivor , men han älskar rockabilly musik och han vet hur det ska låta som .”

Brian berättar om Rockabilly Riot! All Original, “Jag tror att detta album låter för mig lite som den första albumet med Stray Cats… dess rockabilly låtar. Det är inte bara blues låtar i rockabilly stil. Folk gillar att kalla det “Neo-Billy” antar jag, som är ett påhittat ord att någon, men om det är det ord som de vill använda, skulle jag kunna gå med på det eftersom det för mig låter som om det är mycket modern och fräsch klingande rockabilly .”

Rockabilly Riot! All Original släpps den 12 Augusti.

Låtlista:
01. Let’s Shake
02. Rockabilly Blues
03. Vinyl Records
04. Lemme Slide
05. Nothing Is A Sure Thing
06. What’s Her Name
07. Calamity Jane
08. The Girl With The Blues In Her Eyes
09. Stiletto Cool
10. I Should Have Had A V8
11. Blue Lights Big City
12. Cock-a-Doodle Don’t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *