Skivrecensioner

SHOTGUN – Rockabilly Brothers

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2010
Speltid: 56 min
[rating:4.5]
recension_shotgun-rockabillybrothers_cover
Shotgun är ett av de äldsta banden inom denna genrer, det är inte lätt att skriva en kort presentation som sammanfattar deras cirka 30 år som band. De ligger bakom antal skivor och efter över 30 år var det dags att samla sina bästa låtar på en och samma platta. Rockabilly Brothers är titeln på denna ultimata samlingen. En resa med (The Legendary) SHOTGUN från 1981 till 2006.

Min gode vän Wild Bob skickade mig ett ex av skivan och när den damp ner i brevlådan blev det liv i dem gamla högtalarna, även min sambo började stampa fötterna och tog sig en svängom med barnen till det första spåret Loonabilly Rock ‘N’ Roll från 1981, skriven av Wild Bob Burgos. Låten börjas lite mystiskt upprepade av ordet Rock ‘N’ Roll i olika toner och personer för sedan gå över till musiken. Och vad kan man mer begära än en riktig revival rock ‘n’ roll rykande låt som rockar röven av de flesta av dagens artister och band. Det är nämligen vad SHOTGUN är, British Rock ‘N’ Roll/Rockabilly Revival med stora bokstäver.
Och för er som har alla deras tidigare alster finns det mycket outgivet eller svåröverkomligt material.
Rockabilly Brothers är inte bara en samlingsskiva det är även en viktig pusselbit i engelsk rock ‘n’ roll historia, med ett band som var med och banade väg för genrérn.

Många gästartister har medverkat på Shotguns skivor och spelningar under årens lopp, bland dessa finns ett av Sveriges stoltheter nämligen Tom Powder (The Black Knights) som även medverkar på denna samlingsskiva.
Häftet som medföljer innehåller 8 sidor med historien om SHOTGUN och deras betydelse för musiken och foton från förr fram till nu. En riktig resa inom arkeologins värld med andra ord.

Jag tar alltid med en favoritlista och på senare tid har det blivit svårare och svårare för låtarna på skivorna blir bara bättre och bättre.
Men här kan jag meddela att det är varenda litet spår på denna skiva är alldeles för bra för att försöka ta fram några favoriter. Från den äldsta låten från 1981 till den nyaste från 2006 är mina favoriter.

Summeringen av Rockabilly Brothers är att Shotgun bjuder på riktigt bra rock ‘n’ roll.
Genom hela skivan hör man att de trivs med det dem gör, de har roligt när dem spelar och framförallt dem gör det förbannat bra! Man blir förbannat glad när man hör låtarna.
Vilket jag anser är en viktig del av musiken, det förekommer något lugnare spår men man blir inte deppig för det. Man känner ändå FULL GAS!

Oavsett om du har alla skivor med SHOTGUN eller inte är denna 30-åriga resa värd en köp, du får deras odödliga låtar samt outgivna och mer svåröverkomliga klenoder.

Låtlista:
01. Loonabilly Rock ‘N’ Roll
02. HomeTown Rockin’
03. The Rebel Song
04. Doin’ Things Right
05. High Tuned
06. Black ‘N’ Blue
07. Nothing For Nothing
08. Honky Tonk Mama
09. Blue By You
10. Lonely Girl
11. Santa’s Got Your Letter
12. Quit Yer Foolin’ Me
13. Fancy Free
14. We’re Gonna Boogie
15. Rockabilly Santa
16. Rockabilly Queen
17. Son Of A Gun
18. Ridin’ White Horses
19. Deadwood Stage
20. Rockabilly Brothers

Smakprov:

Hemsida: www.wildbobburgos.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *