Reportage

Speed Limit Trio, äntrar rock ‘n’ roll scenen.

By  | 

I skuggorna av Torsbybandet The Tornados bildades Speed Limit Trio i juli 2010 av Wictor Ericsson frontmannen för The Tornados som förövrigt läggs ner nu i slutet av 2010.

Speed Limit Trio, äntrar rock ‘n’ roll scenen.
Wictor har länge velat starta ett nytt band vid sidan av så i juli bestämde han sig för göra verklighet av saken.
Stefan Norman från rockabillybandet Blue Eagles frågades om han ville vara med och lira ståbas i det nya bandet, han var inte sen på att hänga på.
Jakten på trummis fick sin början, trummisen de sökte skulle vara skicklig och kunna spela olika stilar av musik, från ett oväntat håll nämligen Trashmetal genrern dök Emil Holmberg från Tortured Mind upp, med trashmetal i ådrorna antog han utmaningen och provspelade några gånger och efter ett tag tog han steget och intog platsen som trummis i ett rockabilly/rock ‘n’ roll band. Speed Limit Trio var fött och består av Wictor, Stefan och Emil. En klassisk uppsättning, gitarr, ståbas och slagverk.
Musiken de spelar är inte klassisk renodlad rockabilly utan rock ‘n’ roll inslag av punk, rock, pop och självfallet rockabilly. De skriver mesta delen av musiken själva, dock finns det några coverlåtar med på repertoaren.
Trots sin unga ålder som band har de redan avverkat två spelningar och har fått bra kritik från besökarna, vi lär få se dem på scenen inte alltför avlägsen framtid får jag hoppas.
Speed Limit Trio, äntrar rock ‘n’ roll scenen.
Skivdebuten kommer att dröja ett tag men det har diskuterats en inspelning av en demo eller en singel framöver. Så framtill dess de har gästat en studio måste man haka på nästa spelning eller söka upp dem på Youtube för att lyssna på dem.

Klipp från ett rep:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Så vi på BadAssLifestyle.se presenterar stolt här Speed Limit Trio från Torsby!

Besök dem på Facebook
Deras officiella hemsida är under konstruktion och lanseras inom kort.
Håll koll på Speed Limit Trio på Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *