Musiknytt

Sweet Mandy and The Teen Twisters debutalbum Finders Keepers ute NU!

By  | 

Dem senaste åren har det poppat upp ett helt gäng band som på kort tid faktiskt gjort sig kända i Sverige, och här är ett av det nya tillskottet inom svensk rockabilly Sweet Mandy and The Teen Twisters.

>
newcd_SweetMandyandtheTeenTwisters-FindersKeepers_cover Sweet Mandy and The Teen Twisters från Bohuslän / Dalsland har hunnit långt sedan starten 2011.
Amanda Wallgren gör ett bra jobb med en sångröst som bits och hon tar täten i bandet som börjar göra sig ett namn runtom i rockabilly-Sverige. Markus Pettersson – gitarr och Alfred Schagerholm – bas har varit med ända sedan starten medan David Hult har tillkommit på trummor lite senare.
De sätter kompet som behövs för att backa upp och helheten låter precis som det ska. En hel del retrostuk men även utrymme för nyare influenser.
“Finders Keepers” är alltså Sweet Mandy and The Teen Twisters debutalbum som i sin tur är utgiven på ILEN Records. I låtlistan finner man gamla trotjänare från 50-talet blandat med lite svensk rockabilly signerat Peter Sandberg (Go Getters) och Eva Eastwood.
Till och med ett par nyskrivna originallåtar finns med och det är riktigt roligt att höra hur de sätter sin egen prägel. Bonuslåtarna får ge prov på hur de förvaltar vårt svenska “rockabilly”-arv från äldre dar och här hörs också att de har rejält kul när de får släppa loss.

Låtar:
01. Hop Skip And Jump
02. Finders Keepers
03. No Brakes
04. Don’t
05. Juke Box Blues
06. Gotta Lot Of Rhythm In My Soul
07. Johnny B Goode
08. No Heart To Spare
09. Buddy I Got You
10. Love, Love, Love Me Honey Do
11. Ain’t That Lovin’ You Baby
12. Lovin’s On The Line

Bonuslåtar:
13. Kom Ner Från Taket
14. Motorcykelvisan

Ta och besök ILEN Records hemsida för smakprov och framförallt köp ett eller flera exemplar av Sweet Mandy and The Teen Twisters – Finders Keepers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *