Skivrecensioner

The Hub Caps – 3rd Base

By  | 

Skivbolag: Enviken Records
Utgiven: 2010
Speltid: 42 min
[rating:4.5]
recension_thehubcaps-3rdbase_cover
Dessa killar är veteraner inom musiken, de bildades 2001 de blev snabbt populära och är ett av Sveriges mest bokade band! De spelar en salig blandning av Rockabilly/teenbeat rock’n roll även lite country har de klämt in i sitt repertoar. Här är dem med sin senaste platta vilken är nummer tre i ordningen med den passande titeln 3rd Base.

Jag bär inte på mycket erfarenhet av The Hub Caps tidigare alster, några låtar har man självklart hört men jag har inte någon skiva med dem så detta skulle bli spännande när den trillade ner i brevlådan.
Musikgalen som jag är hamnade denna plattan i spelaren rätt snabbt och en snabb genomlyssning gjordes för att sedan spelas igen, denna gången låt för låt hela skivan igenom.
De tre första spåren bär namn av tjejer, vilket jag kan tycka är tjatigt. 3 låtar efter varandra som behandlar samma ämne, ”jag har en tjej som jag älskar och är det bästa som hänt mig”.
Trots detta sätter dessa låtar ribban högt på följande spår.

Denna skiva resulteras i 14 spår av svängig Rockabilly/Rock ‘n’ Roll/Teenbeat var av nio är eget material och resterande fem är då förstås coverlåtar som kommer välta omkull dig om du inte är beredd när skivan börjar spela. Jag har sagt det tidigare och säger det igen… En riktig partyröjare som kommer få alla att stampa med fötterna och riva av några danssteg på golvet.
Ljudmässigt är det tung Rockabilly/Rock ‘n’ Roll/Teenbeat men en suverän sångare. Slappin’ ståbas som slungar ut toner, gitarriff som visar vart skåpet ska stå.
En riktig bra platta!
Alltför många bra låtar för att köra en favoritlista, men några är; Warpaint, detta är en cover och The Hub Caps gör det för djävla bra! Textmässigt stämmer den nu som då. Hot Rod Racing, ägarinnan till denna hot rodden vet hur man ska underhålla en hot rod, den skall rulla året runt!
Betty Lou, spåret som öppnar skivan sätter ribban HÖGT!
En av mina favoriter med HURRIGANES är deras version av Tiger och här är den fast med The Hub Caps De gör det inte bättre i mitt tycke men de gör den absolut inte sämre!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna skiva men gör mig en tjänst och köp skivan istället så fattar ni vad jag yrar om här. Ni kommer absolut inte bli besvikna.
Jag vet vad jag ska göra härnäst, spela skivan om och om igen och försöka få tag på deras tidigare skivor.

Låtlista:
01. Betty Lou
02. Little Linn
03. Mary Lou
04. I Want You
05. Cindy
06. Sweetheart
07. Warpaint
08. Island Bop
09. Hot Rod Racing
10. Long Blond Hair
11. Tiger
12. I Like It Like That
13. Pretty Little Baby Love
14. Quick Sand Love

Smakprov:

Hemsida: http://www.thehubcaps.se/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-HubCaps/102086126159

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *