Musiknytt

The Playtones släpper ett nytt album i juni

By  | 

De två senaste plattorna har båda varit riktiga hjärteplattor för The Playtones där de valt att gå tillbaka och hitta sina rötter
i den gamla produktionen och verkligen få soundet att låta femtiotal.
 
musiknytt_theplaytones-itsalright_cover Något som visat sig vara lyckat då de fått mycket beröm och uppmärksamhet, och då inte minst från utländsk publik och fackpress. Men nu är det dags för The Playtones att göra lite av en comeback till det sound som gjorde dom populära hos den stora breda massan. Soundet kring albumet “Rock’n’Roll Is King” från 2011.

– Ja, nu poppar vi till oss lite igen på nya album, men det är också viktigt att vi inte släpper rockabillyn så vi är verkligen supernöjda med den fräscha produktion vi fått till säger Boppin’ Steve. Soundet är riktigt fräscht och lite mer modernt, utan att tappa vår identitet vilket är superviktigt för oss.
Dessutom är vi otroligt nöjda med alla de låtar vi hittat att spela in säger Bopin’ Steve.

 

Och det har han rätt i. Mixen av låtar är grym. Mycket nyskrivet med refränger som sitter som “kalles kalasklister” och ett gäng covers gjorda med otroligt mycket kärlek.

– Ja – den här plattan känns så otroligt bra. Vi är så förbaskat nöjda! It’s alright helt enkelt säger Boppin Steve med ett
brett leende!

Låtlista:
01. Together Again
02. Love Love Love
03. (Hennes) Namn på min arm
04. Rhythm of The Rain
05. It’s Alright
06. For Every Tear
07. Min gamla grammofon
08. Plenty of Nothing
09. My Christina
10. Allting är fel
11. The Shape I’m In
12. Donna Lee
13. Volvo 142

It’s Alright släpps 18 juni, man kan förbeställa den redan nu på Ginza.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *