Skivrecensioner

The Rocker Covers – Revved Up

By  | 

Skivbolag: Greystone Records
Utgiven: 2011
Speltid: 51.29 min
[rating:4.5]
The Rocker Covers - Revved Up
Scott Milson som spelar i Coffin Nails och Rock-It Dogs, Kris Passmore och Ian Bostic som också spelar ihop med Scott i Rock-It Dogs har satt ihop ett nytt sprillans band, det är lite punkig med traditionell rockabilly som The Rocker Covers bjuder på, och materialet är tidigare utgivna låtar som breder ut sig mellan 50-talet fram 2010-talet bland andra ‘r det Green Day, Sting, Kings Of Leon och Lady Gaga som vår sig en rejäl renovering. Ånej skriker vissa och oja skriker andra och tankarna går till The Baseballs. Ta dem tankarna och släng den i en tunna, häll över bensin och tänd på, så mycket närmare The Baseballs kommer inte The Rocker Covers, eller vice versa.

Det som skiljer dem åt är att dels så spelar The Rocker Covers sina egna instrument, för det andra efterlämnar dem ett tydligt avtryck på låtarna. Dem har skruvat isär varje låt ner i molekyler, och satt ihop dem totalt nyrenoverade trimmade med häftiga influenser, vi har till exempel Johnny Cash influerat på låten Kings Of Leons hit ”Sex On Fire”. Kanon! The Rocker Covers har dessutom gjort något oväntat, dem har gjutit in fler låtar i en låt. Detta kräver ett öra som inte är fullproppat med vax för urskilja låtarna, exempelvis satt jag och lyssnade genom skivan för 27:e gången eller nåt och fann att på en låt fanns det två andra låtar snyggt inflikade, men min sambo tillrättavisade mig med att det egentligen är tre låtar!

Så snyggt och professionellt som dem har gjort detta kommer The Baseballs aldrig i närheten av.
Musiken skiljer sig en hel del från deras ordinarie band, grunden är traditionell rockabilly med klara spår av original låtarna och andra sköna influenser som jag har nämnt tidigare, vilket gör att varje låt skiljer sig från varandra.

Musiken är riktigt bra utfört, lägg ett extra öra på Scott’s bas, jag älskar det smattrande ljudet av strängar… Scott vet hur man slappin’ the bas! Kris ljusa sångröst finns ingenting att klaga över, jag får lite förnimmelser om Green Day, Blink 182 etc. Ian piskar det gamla koskinnet som sig bör och utgör en klar helhet till hela soundet.

Skivan är inspelad på traditionellt sätt, så släng er i väggen alla datastudio-nördar. Så här ska det gå till!
Skivans titeln är Revved Up som är ett passande namn, det är sammanlagt 13 låtar plus ett spökspår som dyker upp i den sista låten, materialet är alltifrån låtar som drar förbi i 150 km/timmen som efterlämnar sig ett avgasmoln till standardhastigheten för en cruising som får en en slappna av och njuta.
Omslaget är inte mycket att skriva om, insidan innehåller en komisk serietidning om hur bandet bildades, innehåller även nakenchock! Sedan är det det vanliga med tacklista, låtlista m.m.

Avslutningsvis hänvisar jag till dem första meningarna i recensionen, The Rocker Covers är allt vad The Baseballs inte är, det känns tråkigt att nämna tyskarna i detta sammanhang men det gör jag för att ni som hatar The Baseballs har fått ett annorlunda band med mer stake, mer rockabilly, mer råhet och som gör musiken med känsla och ödmjukhet till skillnad från The Baseballs som gör detta för att bli ett mainstreamband som lirar covers på ett särskilt sätt.

Och för er som älskar The Baseballs vill jag att ni öppnar ögonen och vaxar ur öronen och tar i akt och upptäcker att andra också kan göra covers, kanske på ett bättre sätt eller på ett sämre sätt.
Jag säger bara The Rocker Covers version av Lady Gaga’s ”Poker Face” sopar mattan med The Baseballs version flera gånger om.

Låtlista:
01. Bad Case Of Loving You
02. Fight For Your Right
03. Baby I Love Your Way
04. Are You Gonna Be My Girl
05. Roxanne
06. American Idiot 07. Poker Face
08. Sweat (A La la la la Long)
09. Share It
10. Rocks
11. Sex On Fire
12. Stand By Me
13. 5 Colours In Her Hair
Spökspår:
Don’t Stop Believin’

Smakprov:

Hemsida: www.therockercovers.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Rocker-Covers/155584211132005
Myspace: https://myspace.com/rockercovers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *