Mode & Livsstil

En fotobok om den världskända gruppen Tokyo Rockabilly Club som aldrig blev publicerad

By  | 

Tokyo Rockabilly Club – The Book. En fotobok på 96 sidor med foton av Tokyo Rockabilly Club.

Under de senaste trettio åren har ett gäng stått stadigt och är fortfarande lika starka som förr, om inte starkare, nämligen Tokyo Rockabillys. Denna bok är tillägnad denna ovanliga och kreativa grupp människor som samlas i den berömda parken i Tokyo Yoyogi Park, de lyssnar på musik, dansar och visar upp sin utåtriktad livsstil.

Staden. Resan. Boken.
Gatorna i Tokyo är levande och spännande, och det är också de subkulturer som bebor dem.
Vad kan tyckas märkligt för oss i väst är respekten och den höga statusen i det japanska samhället för dessa subkulturer. Den första i sitt slag var, The Bamboo Shoot Barn, följt av Anime rollspel såsom Cosplay, Otaku och Akiba-kei. Också stora på scenen var Visual kei-musiker och de gotiska Lolitas.

Under de senaste trettio åren har en grupp människor som kallar sig för Tokyo Rockabilly Club intagit parken Yoyogi Parken. Med överdrivna pompadoure frisyrer, rakbladsvassa hårfästen, skinnjackor och boots dansar dem till rockabilly och rock ‘n’ roll musik, på så vis visar dem upp sig och sin kultur som dem håller varmt om hjärtat. Denna bok är tillägnad denna ovanliga och kreativa grupp människor.
Fotografen bakom boken och fotografierna heter Paul Mueller-Rode, allt började när Paul reste till Tokyo för att fotografera olika streetstyles kulturer, när hans vän tog med honom till Yoyogi Parken blev han imponerad och bestämde sig för att bara rikta in sig på Tokyo Rockabilly Club.
En fotobok om den världskända gruppen Tokyo Rockabilly Club

Paul blev fascinerad av dessa Rockabillys eftersom varje ålder representerades – musiken och stilen var det som förenade dem. Men det mest slående intrycket var deras entusiasm och energi de utstrålade när de utförde sin show. Förutom den ohöljda stolthet och glädje som avspeglades i deras leende och deras unika danser. De har gjort detta i 30 år, helg efter helg, utan några ekonomiska baktankar, bara för skojs skull, bara för sig själva utan att bry sig om att någon skrattar eller pekar på dem med oförståelse.
En fotobok om den världskända gruppen Tokyo Rockabilly Club
Det blev aldrig någon publicering utav boken, genom dem två åren som Paul Mueller-Rode har fotograferat och gjort boken har han sökt finansiärer på sin sida på https://www.indiegogo.com/projects/tokyo-rockabilly-club-the-book men tyvärr fick han inte in tillräckligt för att publicera boken.

Facebook: https://www.facebook.com/Tokyo.Rockabilly.Club.the.Book
Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/tokyo-rockabilly-club-the-book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *