Skivrecensioner

Wild Bob Burgos And His Houserockers – Real Gone Rockin’

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2012
Speltid: 55.18 min
[rating:4]
Wild Bob Burgos And His Houserockers - Real Gone Rockin'
Här är en som har varit med länge, han han medverkat på cirka 400 skivor, han är originalmedlem i bandet Matchbox och Shotgun för att nämna några, han har spelat ihop med storheter som Jerry Lee Lewis, Bo Diddley, Bill Haley och Chuck Berry med flera.
Självfallet snackar vi om trummisen ”The Tattooed Sledgehammer of Rock ‘N’ Roll” Wild Bob Burgos. Här är han med sitt egna band Houserockers och deras senaste platta som gavs ut i början av 2012 på TCY-Records.

”Real Gone Rockin’” är titeln på den senaste plattan från Wild Bob Burgos och innehåller 14 låtar var av dem flesta har givits ut tidigare med andra bandkonstellationer där Wild Bob traditionellt suttit bakom trummorna, men dessa versioner på denna skivan är inspelade under åren 2002 och 2011 i olika studios i Norge, Tyskland och runt omkring i England.
Musiken är i Wild Bob stuk; så nu snackar vi rock ‘n’ roll och hel sköna blueslåtar och som alltid finns Wild Bob’s ”Fy Fan Vad Det Är Bra!!” vrål med här och där, och dessa skrik har faktiskt blivit populärt hos andra band som lirar samma musik.
Och en platta med Wild Bob utan vrålen är ingen platta med Wild Bob, det skulle bara kännas naket utan dem.
Förutom rock ‘n’ roll låtarna och blueslåtarna så är det 4 instrumentala låtar som går i surf-rock ‘n’ rollens och Boogiens spår. Jag har tidigare sagt att jag inte är någon större fan av instrumentala låtar och absolut inte surf-musik, men detta ändrades drastiskt i somras när jag blev överrumplad av ett portugisiskt vilket jag är glad över för nu uppskattar jag dessa låtarna här mycket mer än jag skulle gjort tidigare.

Bookletten ligger på 16 sidor fullproppad med biografi, foton och några skrivna ord av hans nya som gamla vänner exempelvis Wild Bobs gamle vän Screaming Lord Sutch som avled 2009 (Första låten ”Loonabilly Rock ‘N’ Roll”på skivan är dessutom en hyllning till Lord Sutch) och mig själv, jo jag har fått äran att få skriva några ord om Wild Bob som finns att läsas i bookletten.

Jag brukar nämna några låtar som verkligen sätter sig i hjärnan som maler och maler tills man blir heltokig och nynnar på Loonabilly Rock ‘N’ Roll.
Fast att många av låtarna finns på andra skivor med Wild Bob så finns det några som etsar sig fast och gör en heltokig. Självfallet är ”Loonabilly Rock ‘N’ Roll” en av dem, barnslig enkel text att lära sig för att nynna i tid och i otid, sen är det ytterligare en inspelning från 2011 nämligen nummer två på skivan ”Halcyon Harvest” som är en instrumental rock ‘n’ roll bit som osar Johnny & The Hurricanes, och för oss svenskar kan jag nämna Eddie Meduza i detta sammanhang, han gjorde en del instrumentala låtar som påminner rejält om denna.
Sen kör vi lite blues med låten ”Nothin’ But The Blues” som är äckligt bra, kan bara säga fy fan vad bra! Jag är lite av en lyssnare av George Thorogood, och denna biten osar… Nä den riktigt dryper… Nä… Den är dränkt av ”Bad To The Bone” influenser.

Wild Bob Burgos And His Houserockers ”Real Gone Rockin’” har inte mycket nytt för öronen för fansen men det är nya inspelningar av gamla låtar som aldrig går ur tiden.
Och för er som inte är bekanta med Wild Bob Burgos är det en perfekt skiva för er att öppna ögonen för en legend som varit med i över 30 år och aldrig gett upp med att leverera Rock ‘N’ Roll.

Låtlista:
01. Loonabilly Rock’n’Roll
02. Halcyon Harvest
03. We’re Gonna Boogie
04. Feel So Bad
05. Quit Yer Foolin’me
06. Twango
07. The Blues Had a Baby
08. Nothin’ But the Blues
09. Millers Pond Boogie
10. Back to the Highway
11. Real Gone Rockin’
12. Benson Boogie
13. Santa Claus Is Coming to Town
14. A Stroll in The Park

Smakprov:

Hemsida: www.wildbobburgos.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *