Nöjesnytt

Årets första Studio PSL avhandlar motorburen ungdom

By  | 

Veckans ämne: Är raggaren på väg tillbaka?
Fågel, fisk eller mittemellan på doftgranens comeback? Årets första Studio PSL avhandlar motorburen ungdom.

nojesnytt_PSL_volvo
Snart är det premiär för nya Studio PSL! I första programmet pratar vi raggare. Närmare bestämt raggarkulturens – eventuella -återkomst. Per har nämligen noterat på olika håll att intresset för motorer, schlagerklassiker och doftgranar är större än på länge bland dagens popartister:
Panetoz tolkar raggarklassikern ”Ooa hela natten”. Vår västerbottenfavorit – rapparen Gonza-Ra – åker trimmad 142:a. Och i en intervju på PSL berättar sydländska stjärnorna Trappmusik att de har svårt att inte skriva låtar om bilar i allmänhet (och Volvos i synnerhet). Yung Lean gasar på en traktor i Kyoto och när Lilla Namo ger ut sin låt ”Ny Bil” följer en äkta Wunderbaum med på köpet.
nojesnytt_PSL_bild02
Vad handlar egentligen den starka kärleken till motorer om? Borde man inte istället hylla kollektivtrafiken i vårt infrastrukturtäta land?

Nu vill vi förstås höra vad ni tror om Pers spaning? Är det bara svammel grundat i hans uppväxt bland trimmade Toyotor på skånska stäppen? Eller en sorts demokratisering av en sluten kultur? Är den fågel, fisk eller mittemellan (som vi säger på Studio-PSL-språk)?

Källa: http://blogg.svt.se/psl/2014/05/09/veckans-amne-ar-raggaren-pa-vag-tillbaka/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *