Skivrecensioner

Cherry Tess And Her Rhythm Sparks – Roc-a-Chicka

By  | 

Skivbolag: Enviken Records
Utgiven: 2010
Speltid: 30 Min
[rating:5]
recension_cherrytessandherrhythmsparks-roc-a-chicka_cover
Blekinge tjejen Therese Möller kanske mer känd som Cherry Tess tog rock ‘n’ roll Sverige med storm när hon debuterade med abumet It Doesn’t Matter 2009 (Enviken Records), sedan dess har spelningarna, intervjuer m.m. avlöst varandra. Trots detta togs det tid att skriva nytt material och svänga förbi Patrik Staffansson i Enviken och spela in en uppföljare. Resultatet blev ett fullproppad album innehållande 14 spår, titeln på albumet är Roc-a-Chicka.
Spänn fast säkerhetsbältet (i den mån det finns i bilen) och åk tillbaka till sköna 50-talet.
För Cherry Tess and Her Rhythm Sparks är tillbaka!
Roc-a-Chicka öppnas av första spåret som innehar densamma titel som albumet, Roc-a-Chicka och är skriven av Warner McPherson 1957. (Kan tillägga att när låten gavs ut blev den bannad från radiostationerna eftersom en av tjejerna i kören sjöng Fuck-a-Chick istället för Roc-a-Chicka.)
Att sparka igång skivan med detta spår var en briljant idé, No fuss, no mess just rock ‘n’ roll! En riktigt skön rock ‘n’ roll rökare.
Man har tagit hjälp av en gospelkör The Juniper Gospel som bakgrundskör som återkommer på balladen It’s A Sin. Vilket gör att man får en helt annan känsla, det är lite mer doo wop över det hela.

It’s A Sin spår 10 är en riktigt bra ballad som påminner om en lugn och skön ballad från 50/60-talet som spelades framåt småtimmarna då det begav sig. Produktionen och låten är 100!

Cherry Tess har en unik röst inom den svenska rock ‘n’ roll/rockabillyscenen, vilket hon nyttjar till fullo på varje låt. Många jämför henne med en tidig Wanda Jackson, och jag är en av dem.
Alla fjorton spår håller samma kvalité och stil, 50-tals rock ‘n’ roll med lite klös. Det är 14 rock ‘n’ roll rökare på skivan, 7 är eget material och 7 covers.

Skivan är producerad i Enviken av Patrik Staffansson som är otrolig bra på att få till det ”gamla soundet” utan att produktionen låter skit helt enkelt.

Avslutningsvis kan jag lätt påstå att detta är en av de bästa plattorna som har givits ut detta år, har du missat detta album rekommenderar jag dig att genast köpa den.
It Doesn’t Matter var skitbra, denna är vilket jag inte kunde drömma om ens… Ännu bättre!

Låtlista:
01. Roc-a-Chicka
02. Baby I’m Gone
03. I Thought I Told You Not To Tell Him
04. You’re Driving Me Mad
05. The Wobble
06. What Did You Want Me Of
07. Don’t Call Me Crazy
08. Stop Look & Listen Baby
09. Gotta Lotta That
10. It’s A Sin
11. Rock And Roll In The Groove
12. Call It A Day
13. Cry & Smile
14. I’m Not To Blame

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cherry-Tess-And-Her-Rhythm-Sparks/103826903251
Myspace: www.myspace.com/cherrytesss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *