Skivrecensioner

Chris and The Goosebumps – Happy Sunday

By  | 

Utgiven: 2013
Speltid: 16.49 min
[rating:4.5]
recension_ChrisandTheGoosebumps-HappySunday_cover
”Happy Sunday” är Chris and The Goosebumps debutskiva, den innehåller 6 låtar skrivna av gitarristen och sångaren Christoffer Oldenberg. Trots att dem bara har spelat ihop i drygt 3 år känns dem som om dem har spelat ihop längre än så. När ”Happy Sunday” spelades in var Chris and The Goosebumps en typisk trio men detta har dock förändrats och nu är bandet en kvartett.
Men åter till denna underbara skiva, trots många avlyssningar på youtube m.m. blev jag väldigt positivt överraskad av hela paketet som Chris and The Goosebumps presenterar på skivan.
Det första spåret ”Happy Sunday” fick mig att tänka på en kombination av Eddie Cochran och Ritchie Valens, det känns som om det är en typisk låt som Eddie och Ritchie skulle kunna komponera ihop om allt hade velat sig väl. Detsamma gäller även biten ”Be My Girl”, som går mot en blandning av åter Ritchie men denna gång Buddy Holly.
”Happy Sunday” innehåller också några lite råare bitar t.ex. trots den glada titeln ”The Road To Happiness” är den mer en mer hårdare rockabilly dänga, likaså ”Rock ‘N’ Roll Record” men som går lite mer åt 50-tals rock ‘n’ roll.

Musiken är typisk 50-tals rockabilly / rock ‘n’ roll, men Chris and The Goosebumps har lyckats fånga något som andra har missat, ta bara någon av låtarna som jag tog upp tidigare, produktionen i helhet lutar år autentisk klassisk 50-tals inspelning, äkta, rått och genuint. Som det ska vara.
Christoffers sångröst är ju gjord för sådan här musik, även han har något särskilt med rösten som dyker upp lite då och då som jag inte kan sätta fingret på, tillsammans med Erik Jakobsson (ståbas) och Anton Kabalek (trummor) känns allting rätt här och nu, dem skiljer sig en del från mängden, det känns genuint och det märks på musiken att detta är vad dem vill syssla med.
Jag hoppas att Christoffer och bandet försöker bibehålla lite av det där som jag fastnade för trots att enligt dem själva låter dem lite annorlunda nu när dem är en kvartett. Men som sagt bibehåller dem lite utav det där lilla som andra har missat och får chansen att nå ut så spår jag en ljus framtid för herrarna i Chris and The Goosebumps.

Låtlista:
01. Happy Sunday
02. The Road To Happiness
03. Be My Girl
04. My Little Baby
05. Rock ‘N’ Roll Record
06. Together

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *