Skivrecensioner

Red West and Hot Rhythm – Good As Gold

By  | 

Skivbolag: Red West Production
Utgiven: 2014
Speltid: 54.28 min
[rating:4.5]
Red West and Hot Rhythm - Good As Gold
Red West (Jörgen Westman) har många strängar på sin lyra, förutom Red West and Hot Rhythm har han skakat liv i rockabillybandet The Buckshots och sitt gamla 60-tals garage/surf rockband Psychotic Youth som firar 30 år nästa år.
Detta är en herre som har fullt upp, men ändå lyckas han tillsammans med kompbandet Hot Rhythm leverera 50’s Rock ‘N’ Roll på sitt egna vis.

Vad är ett album med Red West utan hans fru Mary West? Självklart gästar denna fantastiska sångerska på 8 av låtarna, förutom Mary West gästas albumet inte mindre än fyra musiker, pianokungen Thommy Borssén, som levererar ett brinnande piano. Trumpetspelaren Ulrik Höglund som tillför en jazzigt sound på exempelvis ”Love’s Grown Cold”. På sax hittar vi Marcus Flyckt med ett härligt saxofonspel. Sist men inte minst är det Jörgens bandkollega i Psychotic Youth Gunnar Frick som slirar med steel guitar som tillför en countrykänsla.

”Good As Gold” innehåller 24 originallåtar, ja just det vi snackar om 100% Red West låtar som skrevs under en endaste vecka, detta bevisar bara det jag tidigare har sagt, Red West är en av de bästa musikerna och duktigaste låtskrivarna i Sverige inom alla kategorier. Stort sett kan man hitta influenser från det mesta inom retro-musiken, typiska Red West and Hot Rhythm svängiga och ösiga 50’s rock ‘n’ roll, steel guitar impregnerad country, boogie woogie med ett brinnande piano och ballader med jazzig bakgrund. Allt detta levererat med ett Red West and Hot Rhythm i toppform!

Låtlista:
01. Born to bop
02. Good lovin’ (with Mary West)
03. Love’s grown cold
04. All talk (with Mary West)
05. Jump 4 joy
06. Evil baby
07. Do it (with Mary West)
08. Ease up honey
09. Marie won’t yu dance with me
10. Heartbreak train (with Mary West)
11. Let’s fall in love
12. Into the river I cry (with Mary West)
13. Don’t leave me hanging mama
14. Bye bye baby
15. Twice the lovin’ (with Mary West)
16. Oriental beat
17. Talking about you
18. Little boy blue
19. Where do love go
20. Back in style
21. Keep movin’ (with Mary West)
22. Knock upon my door
23. Linda Lou
24. Time to go

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *