Skivrecensioner

Cliff Edmonds and the Town Rebels – I Want That

By  | 

Skivbolag: Rebel Music Records
Utgiven: 2012
[rating:5]
Cliff Edmonds and the Town Rebels - I What That
Cliff Edmonds and the Town Rebels är en konstellation av det tyska bandet Town Rebels och legendaren Cliff Edmonds, Cliff Edmonds har sysslat med musik sedan tidernas begynnelse, ja nästan han började som DJ men började syssla med musik på allvar början av 1980 och har spelat i många olika band, han har genom åren varit förband eller spelat ihop med bland andra Wanda Jackson, Sonny Burgess, Janis Martin och Frankie Ford för att nämna några få.
Town Rebels började spela så tidigt som 1984 och har sedan dess bestått av olika bandmedlemmar, dagens medlemmar i bandet består av bröderna Christian och Tomas Hockmuth, Andre Pfaff och Andreas Endruschat.
I detta sammanhang står Cliff för sången och Town Rebels för musiken.

”I Want That” är en EP innehållande fyra coverlåtar på Crash Craddock’s låt ”I Want That”, men Cliff Edmonds and the Town Rebels version lutar mycket mer åt Johnny Kidd’s version från 1962. Tack och lov för detta. Andra låten på sidan A är ”Mr. Loneliness”, en härlig version på en av Gene Vincents bästa låtar. Helt underbar version.
På sidan B har vi en skithärlig hyllningsbit till Buddy Holly, som heter ”Tribute To Buddy Holly” originalet är skriven för Mike Berry & The Outlaws av legendaren inom textskrivning Geoffrey Goddard 1961. Cliff Edmonds and the Town Rebels version är inte helt olik originalet, vilket jag uppskattar på en så här bra låt som den är.
Andra låten är Cliff Richards ”Gee Whiz, It’s You” från 1961, även här är det inte mycket som skiljer Cliff Edmonds and the Town Rebels version från Cliff Richards.

Cliff Edmonds and the Town Rebels ”I Want That” är inspelad 2011 och utgiven 2012 men alltså allt känns så autentiskt, genuint som om bandet eller skivbolaget har kommit över några låtar som spelades in runt 60-talets början. Jag blir riktigt glad när jag låter EP’n snurra i vinylspelaren och det brusar lite från högtalarna när musiken börjar. Hela paketet känns å jävla svinhärligt och jag vet inte hur jag ska beskriva det.
Det enda negativa är just att det är en EP, för få låtar, vanligtvis finns det ingen ”Repeat”-knapp på vinylspelare, och är man som jag, lite lat så blir det lite jobbigt efter 39:e gången att vända sida. Men jag tror ändå inte att man hade fått en sådan helhet om den hade varit utgiven på CD, så när det är dags för nästa skivsläpp med dessa herrar så fundera gärna på ett LP album med 12-13 låtar tack.
Jag har sagt det tidigare och säger det igen denna platta är ett MÅSTE att ha igång i bilen när det vankas cruising, så ut på nätet och beställ en skivspottare till bilen om du inte redan har en.

Låtlista:
Sidan A
1. I Want That
2. Mr. Loneliness

Sidan B.
1. Tribute To Buddy Holly
2. Gee Whiz, It’s You

Smakprov:

Cliff Edmonds Facebook: www.facebook.com/cliffedmonds.janetrivers
Town Rebels Facebook: https://www.facebook.com/thetownrebels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *