Skivrecensioner

Town Rebels – For An Angel

By  | 

Skivbolag: Rebel Music Records
Utgiven: 2012
[rating:3.5]
Town Rebels - For An Angel
1984 grundades Town Rebels i Tyskland och har sedan dess gått igenom en del ändringar i banduppsättningen, men dem har aldrig ändrat på sin stil som är högklassisk Teddy Boy Rock ‘N’ Roll.

”For An Angel” är en EP pressad på vinyl, låtarna är inspelade 2008 men av någon anledning har dem inte blivit utgivna tidigare. Det är fyra låtar, tre coverlåtar och en egen, Town Rebels har tagit klassiker som ”Rockabilly Boggie”, Cast Iron Arm” och ”Do What I Do” och kört en makeover på klassisk Teddy Boy Rock ‘N’ Roll vis.
Det som urskiljer sig mest är den egna låten ”For An Angel”, här är det inte mycket av det klassiska Teddy Boy stuket, utan det lutar mer åt gammal hederlig rock ‘n’ roll och som får mig att tänka på det finska bandet Hurriganes, låten påminner mycket om stilen som Remu och grabbarna i Hurriganes körde när dem slog igenom på 70-talet.
Banduppsättningen på skivan stämmer inte överens med dagens uppsättning, 2008 var dem bara tre, men tre än tillräckligt för att göra bra musik och får mig att vilja ha mer av denna dos av Town Rebels.

Låtlista:
Sidan A
1. For An Angel
2. Do What I Do

Sidan B.
1. Cast Iron Arm
2. Rockabilly Boogie

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/thetownrebels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *