Skivrecensioner

Eddie Nilsson – Rock ‘N’ Roll Demos Vol.6

By  | 

Utgiven: 2013
Speltid: 55.49 min
[rating:3.5]
recension_eddienilsson-rocknrolldemosvol6_cover
Pierre Nilsson mer känd som Eddie Nilsson tog sin början 2002 efter Eddie Meduzas bortgång. Nilsson blev uppringd av Eddies gamla kompband ”The Roaring Cadillacs” och de bestämde träff i Falun på Pub Engelbrekt. Sedan dess har det bara rullat på.
Eddie Nilsson spelar både eget material och Eddie Meduza låtar.

Detta är den sjätte skivan från denna elegant från Varberg, och som tidigare skivor rymmer även denna många sköna Eddie Meduza klassiker som ”Gödseldräng & Bonnafan”, ”Terylenbyxor”, ”Ta och klipp dig” med flera, skivan innehåller även egetskrivet material av Herr Nilsson själv så som ”Mina Björn Borg Kalsonger”, Maybe baby och ”Varma Fina Kvinnor”.

Eddie Nilsson är ett tributeband till Eddie Meduza, herr Nilsson gör ett äckligt bra jobb måste jag säga, det är inte många som kan skilja på Meduza och Nilsson sångmässigt eller musikmässigt, detta har jag personligen erfarit när jag har lyssnat på Nilssons verk och personer har trott att det var Meduza, med detta vill jag säga att gillar man Eddie Meduza så lär du inte bli besviken på Eddie Nilsson.
Herr Nilsson passar minst lika bra att lyssna på när man är ute med raggarbilen och visar upp sin bästa sida som Eddie Meduza, det är samma koncept delvis samma låtar, det spelar ingen roll att man har hört Meduza låtarna innan tusentals gånger när musiken börjar så är det bara att hiva i sig grogg och njuta.

Ni som sedan tidigare har hört Eddie Nilsson vet hur han låter och vad låtarna handlar om, och ni som vet vem Eddie Meduza var inser säkert vad för sorts msuik Eddie Nilsson levererar. Och om det skulle finnas någon stackars jäkel därute i vårt avlånga land som aldrig hört talas om varken Meduza eller Nilsson kan jag bara tycka synd om och rekommendera först Eddie meduza och sedan Eddie Nilsson.

Låtlista:
01. Bilen är mitt liv
02. California Sun
03. Cancer i min pung
04. Ett & Ett
05. Gödseldrang & Bonnafan
06. Mina Björn Borg kalsonger
07. Promised Land
08. Summertime Blues(Original)
09. Sweet little one
10. Terylenbyxor
11. Tulsa Time
12. Wait and see
13. Varma fina kvinnor
14. Maybe Baby(Original)
15. Bonnadisco(Bonus)
16. När Knugen knullar Silvia(Bonus)
17. Ta och klipp dig(Bonus)
18. Kom hit ska du få(bonus)
19. Jag e en raggere(bonus)

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *