Skivrecensioner

Ferguson – Småstads-Baby

By  | 

Skivbolag: Trombon
Utgiven: 2011
Speltid: 14.42 min
[rating:4]
Ferguson - Småstads-Baby
Ferguson bildades 2007 och består av inte mindre än sex medlemmar, musiken bottnar i 50-60-tals rock ‘n’ roll med inslag av Doo Wop. “Småstads-Baby” är deras debutalbum, som dessutom är på vinyl!
Fler och fler inser att det är något speciellt med att ge ut skivor på vinyl, Ferguson är ett av dessa band. Vinylen innehåller 5 spår som är helt och hållet eget material. Misstro inte på speltiden p.g.a få låtar, med 33 R.P.M är det extra lång speltid!!

Ferguson benämner sin musik som svensk rock ‘n’ roll, detta överensstämmer till hundra med materialet, det är solklar rock ‘n’ roll med influenser från 50-60-talet och Doo Wop med svensk text, men det är något annat också som känns bekant med musiken, Håkan Hellström(?) och Nationalteatern(?) Alltså pop och progg… Troligtvis är det sångaren Martin Gustavssons röst som påminner om ovanstående.

Musiken är professionell, gitarrerna, trummorna, pianot, basen, fiolen och skeden har smält samman som bränt gummi efter en burnout, många har det svårt att samsas med 3-4 medlemmar, Ferguson består av 6, bara detta är en bedrift.
Ferguson är ett band som passar absolut i nästan alla sammanhang, deras inriktning och sound gör att dem passar lika mycket som i vinylspelaren hemma som live i en folkpark. Det som drar ner betyget från en femma till en fyra är att det “bara” är 5 låtar, jag vill ha mer!

Låtlista:
A
Småstads-Baby
Du Ska Få Solsken
Stilla Honky Tonk

B
Farväl Förutan Tårar
Till Minne Av En Hund

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/fergusonband

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *