Skivrecensioner

Horst With No Name – Rockabilly

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2013
Speltid: 39.31 min
[rating:4]
Horst With No Name - Rockabilly
Horst With No Name är tillbaka!
Exakt ett år efter albumet ”Boogie-Machine” är enmans bandet Horst With No Name tillbaka med en uppföljare och som heter så enkelt som ”Rockabilly”. Och som tidigare är det Horst som står för fiolerna… Rättare sagt trummor, gitarr och sång. Ja han spelar nästan alla instrument själv, och för att få det rätta soundet och den rätta känslan från när Horst är ute och spelar har han i en analog studio spelat in detta album ”live”,det vill säga instrumenten och sången på en och samma gång.

Förutom de vanliga instrumenten, trummor och gitarr använder Horst dessutom sig av lite otippade instrument som orgel, steel guitar, sitar (indiskt instrumen) och andra verktyg för att få till en annorlunda ljudbild.
Det vore stort sett omöjligt för Horst att spela alla instrument själv så han har tagit hjälp av sin gamle vapenbroder Tomato på flertalet låtar på trummor och kör, dessutom har producenten Winchester fått hoppa in här och där på orgel, steel guitar med mera.

”Rockabilly” innehåller 17 låtar plus ett bonusspår, förutom ”She Breaks Me Down” (Hervé Loison) och bonuslåten (Hasil Adkins) är låtarna skrivna av Ingo ”Horst With No Name” Müller, och som
albumet ”Boogie-Machine” är ”Rockabilly” fullproppad med en stor blandning utav musikstilar, bland många influenser finns det spår av soul, blues, punk, blues, garage, rock ‘n’ roll, country, och självklart rockabilly, texterna är dessutom skrivna med mycket komik, glädje och med gliten i ögat. Horst lyckas med att få till en helhet på ett bra sätt som gör att allt smälter in trots dem stora skillnaderna inom musikstilarna som Horst influeras av.

Letar du efter en autentisk rockabilly-platta ska du nog leta vidare, klarar du inte av att någon skriver texter med glimten i ögat så är nog detta inget för dig.
Gillar du skitig rock ‘n’ roll, rockabilly, country med mera och letar efter en helgalen musiker som kör sitt eget race, blandar musikstilar som man blandar en kortlek, som vågar testa olika tricks och olika tekniker så är Horst With No Name garanterad något för dig.
Jag hade personligen lite svårt för det albumet ”Boogie-Machine”, till en början men allteftersom började jag uppskatta den mer och mer.
När ”Rockabilly” hamnade på mitt bord visste jag vad jag hade framför mig, jag har nu mer erfarenhet av Horst With No Name så när första låten ”Rockabilly” sprakade loss med ett enda ord i texten nämligen Rockabilly blev jag inte överraskad eller tveksam. Detta är Horst With No Name, han vågar att bara skrika ROCKABILLY i 47 sekunder.

Låtlista:
01. Rockabilly
02. Rockabilly Baby
03. She Breaks Me Down
04. Mustang
05. Please Don’t Leave Me
06. Rockabilly Stomp
07. Lonely
08. Don’t Drink And Surf
09. Sick And Tired
10. Coming Home
11. Power Of Soul
12. Wild Rockabilly
13. Nancy
14. Wrong Side
15. Change The World
16. Born To Rock
17. Teddyboy Rockabilly

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *