Skivrecensioner

Hot Rod Frankie – Lost In Lynchland

By  | 

Skivbolag: Fast & Angry Records.
Utgiven: 2008
Speltid: 46 min
[rating:3.5]
recension_HotRodFrankie-lostinlynchland_cover
Nu är detta projekt tillbaka med en ny platta! Till skillnad från förra skivan som enbart var Frankenstein tema så har denna en blandning, i grund och botten är temat från tv serien Twin Peaks. men skivan behandlar även andra rysare.Något nytt är att de har bränt upp den gamla gitarrbasen och grävt upp en STÅBAS! Med det så låter det betydligt bättre och mer psychobilly än vad debutskivan My Father Was A Madman” gjorde.Skivan öppnas med låten “Bob I Am” redan här hör man skillnaden från första skivan, ståbasen slappar, gitarren låter mer rock ‘n’ roll och trummorna smattrar på.
En bra låt att öppna denna skiva med.

Spår två heter “Highway 69”, den handlar inte om någon motorväg utan om sex! Texten talar för sig själv, även denna är en dunder låt med slappande bas.
Tredje spåret är “Showdown at 101” efter två bra spår börjar denna lite vekt men den växer ju mer in i låten man kommer.
“Lychland Cowboy” är fjärde låten och är riktigt dålig, början är långsam, hela låten är långsam och tråkig. Det enda som är bra på denna låten är refrängen, sen dör låten igen.
Femte spåret heter “Black Rider” efter att ha lyssnat på förra spåret så är denna en räddare i nöden, här är Hot Rod Frankie tillbaka! Riktigt bra låt.

Nu har vi nästan gått igenom halva plattan som hittills har varit riktigt bra, nu är vi framme vid sjätte spåret som heter “Ain’t No Fire Burning”, den börjar lite mystiskt, lite segt men den växer och blir bättre och bättre. Ja vad kan man säga? De har lyckats igen.
Sjunde spåret är “Lovesong For The Dead” som föregående spåret är denna seg men den artar sig fram till refrängen, sen börjar den om igen. Seg för sen bli bättre. Ingen större favorit i mina öron iallafall.
Nu är det väl dags för en hårresande låt? Det är dags för åttonde spåret som heter “The Gates Of Eden,” har Hot Rod Frankie fastnat i något segt? Även här är början seg men ta mig fan, den blir bättre och är faktiskt riktigt bra! ÄNTLIGEN!

Nu är jag laddad igen, och nioende spåret gör mig inte besviken! som heter “Boogeyman Returns”Har Frankie’s lämnat träsket för att komma igen? En favorit på skivan är det iallafall.
“Dance Of The Dead” heter det tioende spåret och denna håller samma stil som “Lovesong For The Dead” alltså ingen höjdare.
Elfte spåret heter “The Darkest Hour” som börjar sedvanligt (!!) i segt tempo men höjer tempot när refrängen kommer, skillnaden mellan denna och föregående låt så är denna bra fast den är seg, det är något med låten som gör att den spelas flitigt på spelaren.

Näst sista spåret som är nummer tolv heter “Wolfwoman,“denna låt presenterar det som jag tycker är bra med Hot Rod Frankie, mycket sex! (Skratt) Nä då, det är faktiskt bara andra gången som de har gjort en låt med sexuell betydelse (jag låter som en akademiker för tusan ju!) Men jag gillar det.

Nu ska vi åter få träffa Frankie, den trettonde och sista låten på denna skiva heter “Frankie Went To Heaven” Det är rätt skönt att fler låtar inte handlade om Frankenstein för det hade varit för tjatigt om man ser tillbaka på deras första skiva.
“Frankie Went To Heaven” är ett bra avslut på en bra skiva trots några sega låtar.

Denna skivan är helt klart godkänd, trots några sega låtar så lyfter de andra upp skivan.
De flesta låtarna börjar segt vilket jag tycker förstör låtarna, kanske är det deras stil men jag skulle vilja att de lägger av med det.
Med tanke på att det är deras andra platta och de har bara spelat psychobilly i 2-3 år så är det förbannat lyckat.

Låtlista:
01. Bob I Am
02. Highway 69
03. Showdown At 101
04. Lynchland Cowboy
05. Black Rider
06. Ain’t No Fire Burning
07. Lovesong For The Dead
08. The Gates Of Eden
09. Boogeyman Returns
10. Dance Of The Dead
11. The Darkest Hour
12. Wolfwoman
13. Frankie Went To Heaven

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hotrod-Frankie/64391815912
Myspace: www.myspace.com/hotrodfrankieofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *