Skivrecensioner

The Radicanes – High Temperature

By  | 

Utgiven: 2004
Speltid: 29 min
[rating:4.5]
recension_theradicanes-hightemperature_cover
The Radicanes har rockat sedan 1998, men då under namnet The Wild Stompin Blue Cats. När “High Temperature” spelades in bestod The Radicanes fortfarande av fyra bandmedlemmar.

“High Temperature” innehåller 12 låtar var av fyra är skrivna av sångaren och gitarristen Stefan Eriksson. Resterande låtar är covers på olika kända och mindre kända artister/band. Detta gör inte skivan sämre, de spelar dessa coverlåtar på ett sånt sätt som gör att de t.o.m. är bättre än originalen… Inte långt ifrån i allafall.

Här levereras det härlig rockabilly som har vad som krävs; bra stämsång, härliga melodier, ståbas som svänger, trummor som piskar i takt och sköna gitarrsolon.
För inte glömma Stefans härliga röst som utgör pricket över i’et, grädden på moset osv. Utan hans röst skulle dem inte vara The Radicanes.
Att dem är ett sammansvetsat band är ingen tvekan om saken, ställ dem på en scen när de sover så lär dem riva av låt efter låt utan problem.

Utan tvekan så är “High Temperature” en av de bästa skivorna som har släppts de senaste åren inom svensk rockabilly, ingen lär bli besviken på detta mästerverk.
Att inte ha med sig The Radicanes på cruisingen eller på festen borde vara brottsligt.

Efter att ha lyssnat på deras andra album; “Selfpenned” från 2006 kan jag påstå att de blir bara bättre och bättre! (Trots medlemsavhopp & nya bandmedlemmar)

Låtlista:
01. When Will I Be Loved
02. Marie Ann
03. Yes Tonight Josephine
04. Live Fast, Die Young
05. I Just Found Out
06. The Wild One
07. Terrible Blues
08. Don’t Cry Baby
09. Hand In Hand
10. The Lonely One
11. I’m Just A Score
12. Washmachine Boogie (Bonus)

Smakprov:

Hemsida: www.radicanes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *