Mode & Livsstil

Hundratals sorter, vilken ska jag använda?

By  | 

Det finns tusentals pomada sorter och alla har sin funktion, men ska man använda hård eller mjuk till sitt tunna hår eller tjocka hår? Hur ska tvätta ur pomadan etc det är några av många frågor kring användandet av pomada. Man kan alltid fråga sin pomadaförsäljare om tips och trix, men här följer det några rekommenderade tips och råd.

Vi tar det från början, nämligen vilket sorts hår till vilken sorts pomada.
Har du det vanligaste typen av hår som kallas för just normalt hår är det mjuk pomada som rekommenderas.
Har du starkt hår är det hård pomada som rekommenderas, detta ger den form du vill ha och efteråt du har applicerat in pomadan ska du använda mjuk pomada som efterbehandling för bästa glans.
Och för er som är tunnhåriga är det mjuk eller mellanhård pomada som rekommenderas men det ska användas mycket sparsamt.
Annars är det risk att håret ser fettigt och tungt ut.
Applicera pomadan med fingertopparna, gnugga mellan fingrarna och händerna försiktigt genom ditt hår och effekten blir en enorm skillnad. Övning ger färdighet.
Rekommendationerna i all ära, man kan blanda hård med extra glansig mjuk pomada till exempel, för att få resultatet man vill ha. Man får prova sig fram och till slut får man till det.

Stålkam eller plastkam?
Stålkammen sliter mer på håret än vad en vanlig kam gör men den är bättre på så sätt att om man värmer den i vatten innan man kammar, när kammen är varm smälter pomadan och fördelar det ännu bättre.

Tvätta ur pomadan kan ibland vara en besvärlig historia.
När man ska tvätta ur pomadan kan det förekomma problem, men det finns tips om detta också.
Använder du oljebaserad pomada är det bästa tipset barnolja, innan du ska duscha håret applicerar du in håret i barnolja för sedan tvätta ur håret med ditt vanliga schampo.
Vill du slippa kostnaden för barnolja finns det vattenlösliga pomada som är lätta att tvätta ur.

Att få önskad frisyr finns det många klipp på nätet som visar hur man går tillväga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *