Intervjuer

Intervju med John Lindberg Trio (2012)

By  | 

Vi lyckades rycka loss John för en liten stund mitt i den hektiska tiden efter releasen av albumet “Hell OF A Ride” för en intervju.

Lena: Tjena Grabbar, hur är läget så här i början av sommaren och alla spelningar?
Jag förmodar att det är stressigt tanke på ert senaste alster Hell Of A Ride.

JLT: Det är alltid fullt upp men såklart blir allting lite intensivare runt ett nytt album, det känns spännande och kul.

Lena: Just nu är ni igång med spelningar över hela Sverige och även andra länder. Har ni någon längtan efter en särskild arena eller plats ni skulle vilja ge en spelning på?

JLT: Tyskland står på menyn och är ett land vi skulle vilja besöka.

Lena: John Lindberg Trio, bandet som levererar varenda gång har väl blivit lite av ett signum om er, hur gör ni för att orka leverera all denna energi och inlevelse i varenda spelning?John Lindberg Trio

JLT: Vi har gått den hårda vägen och aldrig fått något gratis, vi tycker att det är så jävla kul att lira Rock ‘n’ Roll och publiken märker nog det.

Lena: Ni har ju växt otroligt fort det sista året. Här hemma i Sverige känns ni ju riktigt tunga nu, hur upplever ni att ni uppfattas utomlands? Har ni börjat nå ut till fler länder tycker ni?

JLT: Finland är nog det landet vi har mest fans utanför Sverige våra skivor säljer på bra där och vi är över och gigar med jämna mellanrum och vi känner att allt växer på sig. Danmark & Norge har vi besökt under våren som nu också börjar ge ringar på vattnet.

Lena: Ert Senaste album “Hell Of A Ride” känns mycket råare och med mer jävlaranamma om man ska jämföra med era tidigare skivor, tex. har vi låten “Honey Hush” som är mycket tyngre, är detta något ni har strävat efter? Eller är det en naturlig utveckling?John Lindberg Trio - Hell Of A Ride

JLT: Vi tycket att “Rockabilly” genren har softat till sig lite dom senare åren det farliga har mjukats till.. Vi ville slå tillbaks mot den trenden med detta album.

Lena: I låten “California” återfinns det klara spår av surfmusik, är detta något som ni kommer köra mer av i framtiden?

JLT: Vi har alltid diggat Dick Dale mm , Detta kändes som ett roligt och nytt grepp för oss det kan mycket väl bli ett par surf låtar till i framtiden.

Lena: Ni har valt skivtitel “Hell Of A Ride” efter en av era låtar på skivan, texten påminner mycket om er resa från början till nu, skulle ni referera er resa som en hell of a ride?

JLT: Verkligen! att lira i JLT är en Hell of a Ride, 3 st turné bussar har slitits ut sedan första albumet 2006.

Lena: Ni är uteslutande ett av de få svenska band inom denna genrer som kan leva på musiken ni har flera placeringar på topplistor och det som fattas er nu är väl bara en guldplatta?

JLT: Ja det är få förunnat att kunna leva på att lira Rock ‘n’ Roll i Sverige men hårt arbete lönar sig. Guldplatta är svårt i dagen skivindustri en Guld dator är nog lättare då Spotify mm verkar vara framtiden.

John Lindberg Trio

Lena: Skulle ni vilja berätta vilket som varit ert bästa/värsta gig än så länge?

JLT: Svårt med att beskriva bästa giget, det är nog när allt klaffar och man förväntar sig inte att det skall göra det. Värsta giget var nog vid ett gig alldeles i början då en lokal ungdoms politiker var lite för berusad rusar upp på scenen och ger Dunker då 17 år en smäll på käften. Det var ingen rolig spelning.

Lena:När det kommer till er som personer vad lyssnar ni på för musik privat?

JLT: Vi lyssnar på väldigt mycket musik allt ifrån Jazz till Dödsmetal. John lyssnar mycket på Elvis när han vill landa och Chris Isaak, Red Hot Chili Peppers, Brian Setzer mm, Martin lyssnar på Waylon Jennings mycket country, Jocke lyssnar på hårdare musik.


Lena:
Nu är det dags att avrunda vår intervju med en sista fråga, är det något ni vill tillägga eller säga till våra läsare?

JLT: Vi hoppas att alla som diggar Rock ‘n’ Roll lyssnar på vårat nya album Hell Of A Ride! och att vi ses i sommar!

“Muddy River” från plattan “Hell Of A Ride”

– En Exklusiv Intervju för BadAssLifestyle.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *