Reportage

Jerry Lee Lewis Live i Linköping

By  | 

noje_Jerry_Lee_Lewis_2_-_Farm_Aid_2004
Det hela började med att jag och en kompis var ute å gick en sväng sen kom vi till å börja prata om vilka 50-tals rock n roll legender som fortfarande va vid livet, så kom vi till Jerry Lee Lewis, och kom fram till att han var vid livet så kom vi hem, å gick in på Jerrys hemsida, såg där att det fanns en spelning i SVERIGE 20 Nobember i Linköping! Så vi skyndade oss in på ticnet och bokade 2 biljetter! tyvärr var vi ganska sena å fick inte dom bästa platserna… Tiden gick lååångsamt frammåt, och tillsist var de dags! Det var verkligen dags, det var den 20 november! allt var klart.
Förutom EN grej! TÅGBILJETTERNA!
Skyndade oss in på sj.se och kollade, NEEEJ tågbiljetterna var slut! helvete tänkte vi. Så vi rusade ner till pressbyrån å kolla biljetter där då visade de sig att de FANNS 2 biljetter ändå fastän hemsidan visat att de inte fanns! bokade dom, tur å retur 2 personer 1200kr så, nu hade vi 2 timmars dötid å slå ihjäl innan tågets avgång vi gick hem å tog några bärs å gjorde väl inte alltför mycket men sen var de dags att gå till tåget! kom på en massa sista minuten grejer att göra tiden rann iväg och vi fick SPRINGA till tåget! men missar det med knappt 20 sekunder! DRYGT Jaha, tänkte vi. Va gör vi nu? bara till att surt betala 800 spänn till för 2 enkel biljetter för 2 pers så väntade vi tills det tåget gick å hann med det! Och nu var vi på G, vi var äntligen på G för att se Jerry Lee Lewis.

Den sanna kungen av rock n roll!! Närmare 3 timmar å några bärs senare så var vi framme i Linköping! Cloetta center lyser upp himmeln en bit från tågstationen. vi traskar dit med ganska bra steg! NU VAR VI FRAMME VI VAR VERKLIGEN FRAMME! vi kommer in, vi hittar våra platser efter lite om och men! i och med att vi var sena så missade vi Tyvärr Nisse Hellberg, hann dock med och se lite av sista låten han spela men men, de var ju trots allt för Jerry Lee Lewis som vi var där! nu var det paus, å ljuset tänds efter pausen så släcks ljusen. Nästa band ut, Gil Edwards UTAN kompband. Aldrig hört talas om, men han var grym!
Spelade 4 låtar med Halvakustisk gitarr med rock akord! där kom man igång! Näst ut, Refreshments, som lirade sina största låtar. Även någon låt från den nya plattan!

Sen hade dom Eva Eastwood som gästsångare som sjöng 3 av hennes nya låtar. Efter dom lirat klart så tänds ljuset å de är dags för paus NU började de verkligen närma sig, efter en paus på en 20 minuter så släcks ljuset åter igen och Linda Gail Lewis(Jerrys syster) med dotter kommer in på scén å spelar VILKET DRAG! oj oj oj! nu kände man att det verkligen var nära efter hennes spelning i ca 1 timma SÅ VAR DET DAGS! nej, inte alls, ytterligare ett förband. Nu var de Jerrys kompband som skulle spela några låtar well, dom gjorde det och SEN pressenterades JERRY LEE LEWIS!!
Han kom långsamt gåendes in på scén, med böjd rygg han satte sig på pianostolen, å utan ett ljud drog han igång med riktigt ösig rock n roll!! ÄNGLIGEN SPELAR HAN. Jublet var större nu än vad det var med nån av dom andra artisterna! Jerry spelade å sjöng på tills de var dags att avsluta… de var 2 låtar han hade glömt! hans 2 stora hits hade han sparat tills allra sist Whole Lotta Shakin’ Going On inleds och publiken jublar av glädje å extas! sen direkt efter kommer GREAT BALLS OF FIRE! Jublet är om inte ännu större nu!
Han spelar den, och va gör han inte när låten är slut? Jo, välter pianostolen såklart! publiken JUBLAR!
Bandet fortsätter spela Jerry tackar för sej och går sakta men säkert av scénen bandet fotstätter lira 2 minuter till publiken är uppjagade å exalterade! medans lyset åter igen tänds bandet slutar spela å publiken börjar ta sig ut… så har man sett JERRY LEE LEWIS live Sammanfattningsvis skulle ja säga att de var helt okej, med tanke på att gubben är 74år men trots sin höga ålder så visade han var skåpet ska stå en sann levande rock n roll legend!
Det var tyvärr lite drygt!, dom flesta av oss ville ju se Jerry Lee Lewis men väntan var lång, Första bandet började 19:30 Jerry började vid 23 tiden Men det var de VÄRT!

ROCK N ROLL FOREVER!! Skrivet av Kristoffer Johansson

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *