Skivrecensioner

John Lindberg Trio – Made For Rock N Roll

By  | 

Skivbolag: Enviken Records
Utgiven: 2011
Speltid:
41.08 min
[rating:5]
John Lindberg Trio - Made For Rock N Roll
Från en solokarriär som 13-åring till renodlade rockabilly trion John Lindberg Rockabilly Trio och lite senare till det som idag är John Lindberg Trio har resan varit en stadig resa uppåt. Under åren har John Lindberg Trio utvecklat sitt sound, för varje platta som dessa grabbar ligger bakom har de erövrat Sverige. Med omkring 100 spelningar 2010 bakom sig är dem här igen med en skiva som visar att John Lindberg och resten av bandet har viljan och suget att göra den senaste plattan bättre än föregående.

Made For Rock ‘N’ Roll är inspelad som de tidigare skivorna i Enviken Studios, samtliga 13 spår är eget material. Skivan öppnas av Runaway Train, en riktig bra öppning på skivan som blåser ur vaxet ur öronen. Dem har en eld inom sig som gör att dem utvecklar sig musikaliskt och influensmässigt på varje platta men de håller sig fast vid sitt tunga sound och rockabilly som utgör grunden för John Lindberg Trio.

Till skillnad från förra skivan Brand New Philosophy är denna mer rock ‘n’ roll med uppkäftiga riff som sitter som handen i handsken, countrykänslan finns självklart kvar, de har även tagit in Kenneth Kjellgren som lirar banjo på låten Wheels Of Fortune, vilket var ett riktigt bra beslut. Förutom Kenneth har de tagit hjälp av 7 andra musiker som delar med sig av sina kunskaper. En av dem är gästsångerskan AnnSo som förgyller två låtar med sin bakgrundssång.

Avslutningsvis det är inte konstigt att John Lindberg Trio har dykt upp på listorna här i Sverige, med Made For Rock N Roll sparkar dem undan mainstream banden och visar att man inte behöver den allra senaste inspelningsutrustningen, världskända låtskrivare och några miljoner på kontot för promotion för att göra riktigt bra musik som är bland det bästa som Sverige har att erbjuda idag och leva på detta. John Lindberg och gossarna får min första femma för 2011, de har verkligen satt ribban högt! Min fråga är när ska de erövra resten av världen? Det är dags att resten av världen får nys om John Lindberg Trio!

Låtlista:
01. Runaway Train
02. Why Don’t You Dance
03. Don’t Fade Away
04. This Old Guitar
05. A Young Girl’s Heart
06. Living A Dream
07. Cruel Summer Night
08. To The Rockabilly Beat
09. It Takes Time
10. Right Next To You
11. Wheels Of Fortune
12. Top Of The World
13. Independence Day

Smakprov:

Hemsida: http://www.johnlindberg.se
Facebook: https://www.facebook.com/johnlindbergtrio
Myspace: https://myspace.com/johnlindbergtrioofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *