Skivrecensioner

Luky Linetti Presents… The Western Spaghetti

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2010
Speltid: 37.46 Min
[rating:2.5]
recension_LukyLinettiPresents-TheWesternSpaghetti_cover
Efter att ha utforskat ljudet av 50-talets amerikanska och hawaiian sköna melodier och glada ljud från Mexiko, resulterades det i detta projekt ”The Spaghetti Western” med stolthet över sitt italienska musikaliska arv levererar dem Italiens 40-och 50-talets toner i takten av rockabilly, country och western swing.

Skivan innehåller 15 spår som är cover på kända och okända låtar och alla är på italienska, de har översatt klassiker som Hello Mary Lou och är man insnöad på originalspråket blir detta en riktig kulturkrock. Hjärnan får nästan härdsmälta… Riktigt häftigt och vågat göra en översatt cover på en klenod som denna.
Förutom modet att göra cover på klassiker kör de ett eget sound som inte är alltför vanligt. Country, lite Western swing beblandad med klassisk rockabilly… Hittills inget anmärkningsbart men att de har slängt in dessa influenser i en tunna och fyllt upp med med traditionella italienska toner gör detta band lite annorlunda.

Att jag inte kan någon som helst italienska gör att jag fattar nada vad texterna handlar om, ja förutom de man känner igen musikmässigt som de gör cover på.
Detta är lite tråkigt, men jag har skivor på tyska, finska etc och jag är ingen hejare på något av dem språken men där är det bl.a. musiken som binder mig.
Bandmedlemmarna kan utan tvekan spela på sina instrument, Luky kan hantera sången och det finns några enstaka låtar som faller mig på läppen men över det hela är det ingen rysare, som får en att rysa när man lyssnar på den.
Det är deras säregna sound och influenser som gör denna skiva intressant, gillar man italiensk musik, western swing eller lite lugnare rockabilly är detta nästa inköp, garanterat.
Luky Linetti and The Western Spaghetti kör sitt eget race,så det kvittar om man kan italienska eller inte, förstår man inte italienska så kör en rövare och införskaffa skivan ändå,den är värd varenda krona.

Låtlista:
01. Western Appetizer
02. Butta La Chiave
03. Hello Mary Lou
04. Mamma Voglio Anch’io La Fidanzata
05. Un Bacio A Mezzanotte
06. Baci
07. Capuccina
08. Op! Op! Trotta Cavallino
09. Sorgerai
10. Boccuccia Di Rosa
11. Maramao, Perchè Sei Morto?
12. Rock A Du Du
13. Oho-Aha (Ciao)
14. Drinking Wine Spo-Dee-O-Dee
15. Steel Guitar Rag

Smakprov:

Myspace: https://myspace.com/thewesternspaghetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *