Skivrecensioner

Johnny Trouble Trio – The Rhythm Of The Railroad Track

By  | 

Skivbolag: Running Gun Records
Utgiven: 2008
Speltid: 37.32 min
[rating:4.5]
Johnny Trouble Trio - The Rhythm Of The Railroad Track
Johnny Trouble startade som ett enmansband och gav ut sin debutskiva ”Rambling Man” 2005. Strax efteråt tillkom det bandmedlemmar och bandet blev en trio.
Trion presenterade skivan ”The Rhythm Of The Railroadtrack” 2008 och är som sin föregångare utgiven på Running Gun Records. När enmansbandet blev en trio ändrades inte bara antalet i bandet utan hela deras sound, allt som skivan ”Rambling Man” lät finns inte här.
Här är det i grunden renodlad Johnny Cash-sound som gäller. Helt djävla underbar!

”The Rhythm Of The Railroadtrack” innehåller 15 spår som får en att falla ur gungstolen, eget material varvas med sköna covers. Med Johnny Bluth’s (Johnny Trouble) röst som kan liknas med tidig Johnny Cash och fantastiska bandmedlemmar  och en produktion som skickar oss tillbaka till mitten av 50-talet när Johnny satt i Sun Studio och plinkade med sitt kompband Tennessee Three tar dem täten i mina ögon som det bästa bandet inom deras genrér.

Trots det solklara inspirationen och Cash-soundet har trion bakat in en fantastisk countryswing som bygger upp hela skivan till något annat än just “Johnny Cash copycats”, vilket Johnny Trouble Trio inte är och detta tycker jag dem gör riktigt bra.

Avslutningsvis vill jag säga att om Johnny Cash skulle haft chansen att få höra denna skiva skulle han ha fått tårar i ögonen av ren och skär stolthet.
Är man Johnny Cash frälst är detta den absoluta plattan för dig, är du sugen att lyssna på skön tidig rockabilly/country är det bara att passa på och beställa skivan.

Låtlista:
01. The Rhythm Of The Railroadtrack
02. Prison Bound
03. I’m Gone
04. Wild Gypsy
05. Lonesome To The Bone
06. Lonesome Guitar
07. Slow Down Brother
08. Tonight’s The Night For Love
09. It’s The Music She Says
10. Gonna Take My Guitar
11. Dark Hollow
12. Gentlemen Prefer Blondes
13. Pistol Packin’ Mama
14. I Know What It Means
15. Blues Stay Away

Smakprov:

Hemsida: www.johnnytrouble.de
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Johnny-Trouble-Official-Site-/279466995479758

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *