Skivrecensioner

Johnny Trouble – Rainy Days

By  | 

Skivbolag: Run Gun Records
Utgiven: 2011
Speltid: 45.51 min
[rating:5]
Johnny Trouble - Rainy Days cover
Johnny Trouble gav ut sin debutskiva ”Rambling Man” 2005 som var mer åt trubadur/country-hållet, 2008 kom hans andra skiva ”The Rhythm Of The Railroad Track” som förde oss tillbaka till 50-talet’s Johnny Cash, 2011 kom den tredje skivan återigen utgiven på Running Gun Records.I mina recensioner på Johnny Trouble’s tidiga skivor har jag återkommit med likheten av Johnny Cash flera gånger än jag behövt, och dessa är riktigt bra och dem förtjänar mina höga betyg, men i jämförelse med senaste skivan ”Rainy Days” från 2011 är dem riktigt bleka på alla sätt. Likheten med Johnny Cash finns dock kvar men tycker mig höra att han börjar finna sig själv mer och mer, både textmässigt och musikmässigt. Produktionen är mer åt det moderna hållet än vad ”The Rhythm Of The Railroad Track”, det känns nytt och fräscht.

”Rainy Days” innehåller 16 låtar, 11 av eget material, och en låt som bandmedlemmen Tall Tony skrivit samt 4 riktigt sköna covers, bl.a. på en av mina favoriter ”Mama Tried”. Johnny har dessutom valt att även göra nya versioner av tidigare utgivet material så som ”Small Town Blues” (från skivan ”Rambling Man”) och det var minst sagt rätt tänkt, ovanstående låt är ruskigt bra i sig men den nya versionen är mycket bättre, med bl.a. en änglalik bakgrundskör och bättre munspel känns den mer genomtänkt och äkta än originalversionen.

Detta är absolut en av de bästa skivorna jag har i skivhyllan, trots ofantliga omgångar i skivspelaren tröttnar man inte på den, och redan från första låten faller man som en fura.
Sköna gitarrspel, änglakörer, fantastisk röst, professionell produktion insmörjd med djupa fantastiska texter som får en att tänka till en extra gång sammanfattar ”Rainy Days” med Johnny Trouble.

Låtlista:
01. Somebody Stole My Guitar
02. Mama Tried
03. Murder In The First
04. King Of The Trail
05. Mrs. Spring
06. Gone With The Wind
07. Ain’t A Moving On No More
08. Rainy Days
09. Travelling Man
10. The Stranger
11. Love Kills Slowly
12. Small Town Blues
13. Tornado Warning
14. Weeping Willow
15. Drifting Cowboy
16. Southbound Train

Smakprov:

Hemsida: www.johnnytrouble.de
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Johnny-Trouble-Official-Site-/279466995479758

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *