Skivrecensioner

Little Lou – Rockabilly Queens Vol 3

By  | 

Skivbolag: Rydell’s Records
Utgiven: 2013
[rating:4]
Little Lou - Rockabilly Queens Vol.3
Little Lou bildade sitt första band 2001 som hette Little Lou And The Moonshiners, några år senare gav dem ut sitt första album. 2009 bildade hon bandet Little Lou And The Elegants som är mer åt rhythm ‘n’ blues hållet.
Och nu har hon tillsammans med husbandet för Rydell’s Records spelat in den tredje volymen i serien ”Rockabilly Queens Serie” för Rydell’s Records.

Det är alltid lika trevligt att få hem ett paket från Steve Rydell (Rydell’s Records) som är ett franskt skivbolag med inriktning på främst vinyl.
Serien ”Rockabilly Queens” har sedan första volymen (RR 712 – The Obscuritones) fascinerat mig, för varje singel har hållit klassen och musiken levereras på hög nivå.
Och Little Lou är inget undantag, högklassik sent 50-tals rock ‘n’ roll levererad och inspelad på bästa sätt och vis.

Little Lou var förvisso tidigare okänd för mina öron så när första tonen av första spåret på singeln ”Holy Mack’Rel” sprakade loss i högtalarna blev jag positivt överraskad.
Sångrösten är i och för sig inte unik på så sätt att man kan urskilja henne från andra kvinnliga sångerskor på något speciellt sätt, dock så har Little Lou en sångröst som inte går av för hackor och tillsammans med sprakandet och bruset från vinyl, produktionen och hela paketet så är singeln en värdig uppföljare i serien ”Rockabilly Queens Serie”

Som jag tidigare har tjatat om när det gäller denna serie så vill jag även att Steve tar tag i saken och spelar in en fulländare på vinyl tillsammans med Little Lou och husbandet.
Som tidigare har även denna volymen givit mig en blodad tand.
Jag vill ha mer!!!

Låtlista:
Sidan 1. – Holy Mack’Rel
Sidan 2. – Big Rock Inn

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/LittleLouAndHerElegants

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *