Skivrecensioner

Boothill Stompers – Goin’ Our Own Way

By  | 

Skivbolag: Northern Stars
Utgiven: 2011
Speltid: 39.07 min
[rating:4]
Boothill Stompers - Goin' Our Own Way
Trion Boothill Stompers bildades 2005 i Finland och är inriktade på energisk rockabilly och rock ‘n’ roll. Bandet består av Timo Eronen (sång / gitarrer), Marko Mäkinen (Ståbas / Kör) och Janne Smeds (Trummor / Kör). Debutalbumet ”Goin’ Our Own Way” släpptes 2011 på Northern Stars.

”Goin’ Our Own Way” heter alltså Boothill Stompers debutalbum från 2011, den innehåller 16 låtar, det vi får höra här är covers på både populära coverslåtar som ”Bertha Lou”, Train Kept A’ Rollin’”, Matchbox med flera. Men även riktiga klassiker som av någon anledning inte har gjorts i tusentals versioner på nämligen, ”Stand By Me”, ”House of The Rising Sun” med flera.
Men trots att skivan innehåller så mycket covers tycker jag att Boothill Stompers har lyckats med att göra det bra, mycket bra dessutom. Dem har lyckats att lätta upp låtarna, gjort några av dem råare, skitigare och mer rock ‘n’ roll. Vilket jag uppskattar eftersom jag är ganska trött på att covers har förmågan att låta exakt som originalen.

Boothill Stompers kör lite av sitt eget hopkok av influenser, slutproduktionen är dock som det sig bör vara nämligen rockabilly och energisk rock ‘n’ roll i sann 50-tals produktion.
Ett ganska starkt debutalbum som tyvärr inte har nått den svenska skaran av bilburna rebeller eller rockabillys som söker efter ett modernt band som låter som förr.
” Goin’ Our Own Way” bjuder på rökiga och skitiga dänger som höjer tempot ett steg men bjuder också på bakåtlutande hångel ballader som höjer mysfaktorn.

Avslutningsvis, Boothill Stompers var för mig ett okänt band och när ” Goin’ Our Own Way” hittade till lilla Målilla hade jag inga större förväntningar, men efter att nästan ha spelat sönder skivan ser jag fram emot deras nästa album som släpps till hösten/vintern 2013.
Så gör ditt musiksinne en tjänst, inhandla ” Goin’ Our Own Way” nu och håll gluggarna öppna för vi kommer återkomma när, hur och vart deras kommande album släpps.

Låtlista:

01. Ubangi Stomp
02. Black Magic
03. Thats it
04. Crazy Arms
05. Caterpillar
06. Bertha Lou
07. Stand by me
08. House of The Rising Sun
09. Im Gonna Knock on Your Door
10. You Are my Destiny
11. Train Kept a Rollin
12. Blues Stay Away From me
13. Matchbox
14. Red Cadillac And Black Moustache
15. I Got a Hole in my Pocket
16. Slow Down

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *