Skivrecensioner

Ragged Bones – Drag ‘em Bones Back To Duty

By  | 

Utgiven: 2010
Speltid: 12 Min
[rating:4]
newcd_raggedbones-bowyourheads_cover
Stockholm 2008 bildades Ragged Bones av Jesper Kempe (Sång/Gitarr), Anders Deurell (Ståbas/Munspel) och Jonas Fransson (Trummor). De kände varandra sen tidigare då de spelade ihop i punkbandet Monkey Radar och rockabillybandet Halo Flamin´ Band .
De har gjort sig kända som ett galet liveband och har delat scen med legendariska The Polecats och Frantic Flintstones.Ragged Bones gör något som de flesta inte vågar eller vill göra, nämligen istället för en fullproppad platta på 12-13 spår nöjer dem sig med 6 spår.
Drag ’em Bones Back To Duty innehåller nämligen bara 6 spår, vilket ger mig en mer smak. Från början hade dem omkring tjugo låtar som i slutänden skulle bli 6. Idén var att de skulle visa deras olika influenser och deras egensinnade sound, som ett provsmak.
Från början till slut är det nämligen 50-tals rockabilly, 70-tals punk och neo-rockabilly från 80-talet som de visar upp i ett resultat av denna maxi-cd kanske man ska kalla det.Som debutskiva är den en guldklimp, den har allt, kick ass attityd, ett punkmoln över sig, klassisk rockabilly uppsättning. jag vill bara ha mer…

Låtlista:
01. Snatch & Grab It
02. Back To Duty
03. Gotta Get Away
04. Jump Right In
05. The Diggin’ Done
06. Won’t Back Down

Smakprov:

Facebook: https://wwww.facebook.com/RaggedBones
Myspace: www.myspace.com/raggedbones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *